Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Donald Trump, az USA elnök egy olyan javaslatot fogalmazott meg, ami nagyon komolyan veszélyeztetheti a magyar gazdaságot

Orbán Viktor az amerikai választási kampányban egyértelműen Donald Trump mellett tette le a mandátumát, a vagabund politikus győzőt, de még ebből előnye Magyarországnak nem sok volt.

Viszont mostani javaslata, ha megvalósul kifejezetten hátrányos lehet az országnak

Donald Trump a  üzenetében arra szólította fel az európai vállalatokat, hogy inkább az Egyesült Államokban gyártsák autóikat, ne az Európai Unióból exportálják azokat.

Az amerikai elnök  javaslatával tovább is ment és megfenyegette Európát, hogy 20 százalékos vámot vet ki az Európai Unióból importált autókra, ha az európaiak nem bontják le gyorsan az amerikai termékről a vámokat.

Trump elnök május végén jelentette be, hogy nemzetbiztonsági megfontolások miatt védővámmal sújthatják a külföldi járművek és alkatrészek importját is.

Az Egyesült Államokban a személyautók importját jelenleg 2,5 százalékos vám sújtja ezt emelné Trump 20-25 százalékra a személyautókra, ez a javaslat brutálisan érintheti a magyar gazdaságot. A járműgyártás jelentős súlyt képvisel a magyar gazdaságban, ez az ágazat adja a magyar export 20 százalékát és a GDP 5 százalékát.

Több város és térség legnagyobb foglalkoztatója is autógyár. Kecskemét és környékén a Mercedes, Szentgotthárdon az Opel, Győröt  az Audi és Esztergom környékén a Suzuki gyárt személygépkocsikat. Mindegy gyár jelentős magyar beszállítói kapacitással rendelkezik, ami azt jelenti hogy az ország különböző részein gyártanak alkatrészeket az autógyáraknak.

Ez épülhet vissza ha USA rá tudja kényszeríteni az autógyártókat, hogy a gyártást helyezzék át az USÁ-ba, vagy a brutális vám miatt vissza esik az eladás. Ha ez megtörténik, akkor elképesztő mély gödörbe löki az USA a magyar gazdaságot.

A Fidesz és Trump pártja a Republikánusok szoros kapcsolatot ápol. A nyár elején több republikánus meghatározó ember is Magyarországon járt. Például Milo Yiannopoulos vagy Stephen K. Bannon, akik Trump bizalmas tanácsadói. Nagyon fontos kérdésekről beszéltek, mint például a gender őrület, vagy a Soros gyűlölet, de arról nem eset szó, hogy olyan javaslattal készül Trump ami jelentősen visszavágja a magyar gazdaságot.

Oszd meg, hogy más is lássa, Orbán mekkora külpolitikai hibát követett el, amikor Trump mellé ált!

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here