Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Juszt László, a népszerű tv-s rendszeresen osztja meg a sorok közötti összefüggésekkel kapcsolatos meglátásait. Most is a Fidesz egy alávaló húzásának a hátterét leplezte le. Íme:

Na ez megint szép és igazán jellemző erre a képmutató, semmit sem tisztelő bagázsra!

A NEMZET HÁZMESTERE (K.L.) azt nyilatkozta, – talán nem véletlenül, Nagy Imre kivégzésének 60. évfordulója előtt – hogy el kell távolítani a Nagy Imre szobrot a Vértanuk teréről. Azzal indokolta, amit a Kossuth térről korábban is mondtak: szeretnénk viszaadni a háború előtt arculatát. (Ebben a szellemben tüntették el a forradalom lángját is a Kossuth térről.) A két tér – Kossuth és Vértanuk – nem azonos!!! Halkan jegyzem meg: ha valaki tud mutatni egyetlen olyan képet, amelyen nem ilyen, csak hasonló volt a háború előtti Kossuth tér, annak minden kívánságát teljesítem.

Nagy Imre, akiről Orbán az újratemetésen ezt mondta: “Azok a fiatalok, akik ma az európai polgári demokrácia megvalósításáért küzdenek, két okból hajtanak fejet a kommunista Nagy Imre és társai előtt. Mi azokat az államférfiakat tiszteljük bennük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik hogy ezt megtehessék, képesek voltak leszámolni a szent kommunista tabukkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával.”

Az emlékmű nem közpénzből készült. Demján Sándor, a rendszerváltás után két társával együtt finanszírozta az alkotás felállítását. A rendszerváltás utáni kormányok ugyanis nem állítottak szobrot Nagy Imrének. A Fidesz előző kormányzása idején egyszer már belengette a szobor eltávolítását. Akkor Demján – Tarlósnak írt levelében – kilátásba helyezte, ha a szobrot elmozdítják, visszavonja egykori adományát.

Demján Sándor nemrégiben elhunyt.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here