Az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló népszavazási kezdeményezésről döntött az MSZP csütörtöki elnökségi ülésén. A párt támogatná a kérdést, amelyről Hadházy Ákos, az LMP-ből kilépett politikus korábban lapunknak azt nyilatkozta: a kormánnyal szembeni hatékony fellépés lenne, ha egymillió aláírás összegyűjtésével elérnénk a csatlakozást.- számolt be a Népszava

A határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészséghez az Orbán-kormány nem csatlakozott van tippünk, hogy miért nem.

Az Európai Ügyészség 20 tagállam megerősített együttműködését jelenti, amiben részt vesz Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Észtország, Németország, Görögország, Olaszország, Finnország, Franciaország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Portugália, Románia, Szlovénia, Szlovákia és Spanyolország.

A különböző csalások korrupciós esetek évi mintegy 50 milliárd eurós bevétel-kiesést okoznak az EU-ban, az EP már régóta hatékonyabb fellépést kér a csalások ellen.

Jelenleg csak a tagállamoknak van hatáskörük arra, hogy az EU-s pénzekkel történő visszaéléseket kivizsgálják – azonban csak az országhatárokon belül. Időnként azonban összetett, határokon átnyúló ügyekkel találkoznak, mint az uniós strukturális alapokat érintő csalások, vagy nagy méretekben elkövetett nemzetközi csalások.

Nyilván nem örülne az Orbán kormány, hogy már itthon a korrupciós pénzeket az EU ügyészség is vizsgálhatná ezért nem csatlakozunk a kezdeményezéshez, ebből lett elege az MSZP-nek és népszavazásra bocsájtaná a kérdést.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

MEGOSZTÁS