Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Gyurcsány szerint a számok azt mutatják, hogy a menekült válságnak vége és Orbánnak azt üzente tessék kormányozni. Azonban ezekből a mondatokból még baja lehet Gyurcsánynak, mert koránt sem oldódót meg a probléma.

Hosszú Facebook-bejegyzéssel jelentkezett Gyurcsány:

A szokásjogtól eltérve a miniszterelnök tegnap nem számolt be az Európai Tanács múlt heti üléséről. Persze értem én. Mert ha megtette volna, ki kellett volna mondania, hogy bár lesz még dolgunk és feladatunk a menekültekkel, de a menekültválságnak vége. Európába nem érkezik több menekült, mint a 2015-ös válság előtti “normál” években. Az idei év első öt hónapjában 40 ezer ember. Ez három százaléka a csúcsidőszaknak. Magyarországon júniusban kevesebb 20 határsértőt fogtak el. Ez már nem válság, ez rutinfeladat.

Gyurcsány arról is ír, a most érkezők most érkezők nem háborús területről jönnek, hanem többségében jobb életet kereső afrikai bevándorlók, akiknek befogadásáról tényleg szabadon dönthetünk, sőt, arról is döntöttek, hogy a menekültek bármely országba történő befogadása csak önkéntes alapon történhet.

„Vége tehát a harcnak, mely eddig is főként a kormány hazugságaira épült. Lehet kormányozni. Foglalkozni a rohamosan értékét vesztő forint gondjával, a ténnyel, hogy a betegek 40 százaléka tovább élhetne jobb orvosi ellátás mellett, a drámaian hiányzó munkaerő gondjaival, de nem folytatom. Tessék kormányozni. Kevesebb hazugság, kevesebb propaganda, több munka. Erre van szükség” – zárta bejegyzését.

Azért bátor kijelentés ez Gyurcsány részéről, mert a menekült válság időleges megszűnésének a fő oka, hogy Törökország az EU-tól, inkább Németországtól kapott támogatásért cserébe nem engedte tovább a menekülteket Görögország irányába.

Azonban, ha a Németország vagy az EU úgy dönt nem tudja/akarja finanszírozni tovább a török menekült tábort, akkor ismét rengeteg migráns érkezhet Szerbia irányából. S maradjunk annyiban, hogy azért ez gyenge lábakon áll időnként elégé.

Szóval Gyurcsány ezzel a kijelentéssel, lehet megint olyan mondatokba fut bele, amit később nagyon a fejére tudnak olvasni. De Ferencünk már csak ilyen vagabund politikus.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here