Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kezdjük gyorsan azzal, hogy a magyar média állapotokat jól tükrözi, hogy Silvio Berlusconi intő szavait tartalmazó nyílt leveléről a pozsonyi Új Szó és a szlovákiai magyar média előbb számolt be, mint a magyarországi. S  az a pár portál amelyik átvette onnan értesült a hírről.

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök óva intette az olasz kormányt attól, hogy szövetséget kössön a visegrádi négyek országcsoporttal, így köztük Magyarországtól, mert annak tagjai nem az Európai Unió külső határainak védelmét akarják biztosítani, hanem csak a saját érdekeikkel törődnek.

Silvio Berlusconi bírálata azért is meglepő, mert az egykori olasz miniszterelnök és Orbán Viktor remek kapcsolatot ápolt anno, sőt Orbán a Fideszt Berlusconi pártjának, Forzza Italia! (Hajrá Olaszország!) a mintájára alakította át. Bár  Berlusconit sok maffia vád érte mégis a 2000-es évek elején a fidesz holdudvar nagy példaképe volt.

„Naiv lenne azt gondolni, hogy a V4-csoport vagy a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) jó szövetségese lehetne Olaszországnak” – írta Berlusconi a római kormánynak címzett nyílt levelében, amely pénteken jelent meg a Corriere della Sera című olasz napilapban. Ezek az országok az esetek többségében visszaküldenék Olaszországba az illegális bevándorlókat – tette hozzá a Hajrá Olaszország (FI) elnöke.

A nyílt levélben Berlusconi arra figyelmeztette Giuseppe Conte új olasz kormányfőt, hogy kerülje a konfrontációt Brüsszellel. „Európa nélkül vagy Európa ellenében nem lehet a problémákat megoldani, azok csak súlyosbodni fognak. Saját tapasztalatomból tudom, hogy Olaszország akkor ért el jó eredményeket, amikor koalíciókra és szövetségekre tudott építeni” – fejtette ki Berlusconi. Hozzátette: annak az Európának a sorsa forog most kockán, amelyet jelenlegi formájában ismerünk, „amely a mi generációnk nagy álmából jött létre”.

Berlusconi visszautasította az Olaszország migrációs politikáját érő európai bírálatokat, különösen azokat, amelyek olyan országoktól érkeznek, mint például Franciaország, amelyet „súlyos felelősség terhel a líbiai tragédiáért és az egész menekültválságért”.

Olaszország többé nem képes egyedül viselni a migrációs válság terhét. Egy Afrikának nyújtandó „Marshall-segélyre” lenne szükség, csak így lehetne jövőképet biztosítani az afrikai kontinensnek – hangsúlyozta Berlusconi nyílt levelében.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here