Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nos nem lehet minket azzal vádolni, hogy minden mémből ami szembe jön velünk Facebookon kanyarítunk egy posztot. De ez annyira beletalált a közepébe, remekül bemutatja a társadalmunk különbségeit.

Talán egy kis túlzással mondhatjuk, hogy az interneten terjedő mémek egyfajta modern népművészeti termékek. De egy biztos, kifejeznek mindig egy alulról jövő társadalmi kritikát.

Sokszor csak az ember tovább görget, de valamelyiken hosszasan elgondolkodik, hogy baszus, de igaza van, mert komoly társadalom kritikát hordoz. Így jártam én is az alábbi mémmel.

Elképesztően jól jelzi azt a társadalmi szakadékot, ami az elmúlt nyolc évben csak mélyebb lett. Orbán Magyarországában a gazdag még gazdagabb lett és a szegény még szegényebb.

S bizony igen nem ritka az, hogy egy kétkezi egy tisztességesen dolgozó, a hét hat napján napi 12 órákat nyom le és akkor van csak annyi pénze, hogy meg tudjon élni. S mindeközben látja, hogy a főnöke miután közli vele, hogy most két hétre elmennek Horvátba és tartson ki, gond nélkül bepattan egy legújabb autócsodába.

Nem akarok én persze demagóg lenni, mert egy vállalkozó oké hogy többet visz haza, mint egy alkalmazott, hiszen többet is kockáztat, de azért az már irritálóan komoly aránytalanság, hogy a munkavállaló az kvázi egy rabszolga, akinek nincs egy perc megállása se és cserébe még a pénzénél sincsen.

Mindössze azért hoztam le ezt a mémet, hogy ezen mindenki gondolkozzon el egy picit, mert ez ám baromira nincs így jól. Mindenkinek joga van a tisztességes élethez, melybe beletartozik a pihenés, a kikapcsolódás, s hogy ne kelljen nélkülözni.

Ha egyetértesz velem oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mások is elgondolkozzanak ezen!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here