Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A szakemberek sem értik pontosan, hogy mi történik az újbudai Napsugár Óvodában, annyi bizonyos, hogy a történet akár egy horror filmbe is beillene. Olyan mintha a Legyek ura című regényt mutatnák be a gyerekek, vagy épp a Belga együttes Ovi rap című számát adnák elő.

Válogatottnál válogatottabb szadista akciók történnek a gyermek között a Napsugár óvodában. Felmerül a kérdés, hogy ocsmány világunk első jeleit mutatja-e az intézmény vagy csupán egy egyedi extrém esetről van-e szó?

A Népszava című újságot keresték meg kétségbe esett szülők, hogy brutálisan megnövekedett az extrém erőszakos esetek száma egy újbudai óvodában.

Az egyik szülő arról számolt be, hogy kislánya a néhány hete elmesélte neki, hogy az egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatta őt az óvodában. A kislányt a szülők kétségbe esésükben az eset óta átírták egy másik óvodába. Kiderült ugyanis, hogy nem ez volt az első horror eset, az elmúlt egy évben szinte általánossá vált az terror és kegyetlen játékok a gyerekek között.

A kislányom azt mondta, következő farsangkor királylány helyett krokodilnak akar öltözni, hogy ne bántsák őt, és hogy megijessze a rossz gyereket- folytatta a hátborzongató beszámolót a lapnak az anyuka.

Azonban nem csupán ő az egyetlen szülő, aki igazi rémtörténetekről tud beszámolni a Napsugár óvodából.   Előfordult, hogy az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte. Egy fiú megpofozta kislánytársát, majd építőkockát gyömöszölt a szájába.

Olyan is történt, hogy egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta. Egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban, erről az esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek. Mindez 3-4 éves gyerekek óvodai csoportjában történt.

Az óvónők egyszerűen nem tudják kezelni a helyzetet, kevesen vannak. Van olyan csoport, amelyikre csak egy óvónő felügyel. Így a szülő összeírták az megnövekedett erőszakos cselekményeket, a listát az önkormányzatnak is elküldték, a fenntartó segítségében bízva.

Önkormányzata számára ismertek a problémák, az utóbbi nevelési évben az oviban jelentősen nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik „szociális készségekben” eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, ők jellemzően hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik.

A szakember is teljesen elképedt az óvodában tapasztalható állapotoktól: Én 39 éve dolgozok óvodában, de ilyen súlyos esetekkel még nem találkoztam – mondta a Népszavának a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Óvodapedagógiai Tagozatának elnöke. Verba Attiláné szerint az óvodának és a fenntartónak haladéktalanul ki kell vizsgálnia, hogyan alakulhatott ki ilyen helyzet.

Az agresszió mögött mindig valamilyen lelki probléma áll, ezekre a gyerekekre különösen oda kellene figyelni – hangsúlyozta.

Azonban úgy véli az elismert óvodapedagógus hogy a szakemberhiány miatt azonban szerinte csak rosszabb lesz a helyzet. Ugyanis országszerte hiány van óvodapedagógusokból, a pálya nem vonzó, a fizetések alacsonyak, nagyon sok óvónő korkedvezménnyel megy nyugdíjba, elfáradnak, kiégnek. A fiatalok pedig inkább külföldre mennek bébiszitternek, a hazai fizetés többszöröséért.

A PSZ már évek óta kongatja a vészharangot, többször felhívták az illetékes minisztérium figyelmét a problémákra, ám érdemi válaszokat Verba Attiláné szerint eddig egyszer sem kaptak.

Hát ez a Fidesz Magyarországa.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here