Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az MSZP tisztességes tájékoztatást és a felelősök megnevezését követeli a rákkeltő hatásuk miatt a napokban a forgalomból kivont vérnyomáscsökkentő gyógyszerek ügyében – közölte az ellenzéki párt alelnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hegyi Gyula elmondta, közel 200 ezer ember szed Magyarországon valsartan tartalmú készítményt, amelyet azért vontak ki a forgalomból, mert a Kínában előállított hatóanyagban szennyező anyagot találtak.

Hozzátette: a gyógyszert szedő betegek semmilyen információt nem kaptak arról, hogy továbbszedjék-e, milyen károkat okoz a szennyezett gyógyszer.

A szocialista politikus felszólította az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a kormányt, hogy adjon tisztességes tájékoztatást a betegeknek és családjaiknak arról, milyen kockázatra számítsanak és kik a felelősek azért, hogy ez a botrány megtörténhetett.

Azt is követelte, hogy váltsák vissza a gyógyszereket és adják vissza a betegeknek a pénzt, amit “a felhasználhatatlan gyógyszerbe beleöltek”.

Hozzátette: támogatott gyógyszerekről van szó, amire a társadalombiztosítás több milliárd forintot kifizetett. A kormánynak nem a civilek ellen kellene fellépnie, hanem vissza kellene perelni ezt a pénzt a multinacionális gyógyszergyártóktól – hangoztatta.

Hegyi Gyula elmondta, az Európai Bizottságnál és az Európai Tanácsnál dolgozó magyar tisztviselőknek utána kell járniuk annak, hogy történhetett meg, hogy egy Kínából származó hatóanyag került bele a készítményekbe és ez a tény nincs feltüntetve a betegtájékoztatókon.

Az alelnök kitért a lisztériabaktériummal szennyezett gyorsfagyasztott zöldségek ügyére is, amelyben egy bajai cég érintett. Felháborítónak tartotta, hogy három éven keresztül az élelmiszerbiztonsági hivatalnak nem tűnt fel, mi történt, ezért az alelnök vizsgálatot követelt a hivatalnál.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here