Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő méretű csatornaszörnnyel küzdöttek meg a pécsi szennyvíztisztító-telep munkatársai. Közel egy tonnásra hízott csatornából származó hulladék tömítette el a telep fogadóaknájának egyik nehezen hozzáférhető vezetékét.

Súlyos üzemzavarral fenyegető helyzetet hárítottak el az elmúlt napokban a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei a pécsi szennyvíztisztító-telepen. Ide, egy 1,2 méter átmérőjű csőbe érkezik a város és a környező települések szennyvize, amiből először egy sűrű rács szűri ki a fél centinél nagyobb szennyeződéseket, napi 410 kilogrammnyit.

 

  Ennek a berendezésnek az egyik vezetékéig jutott el a hegy méretű, összetömörült dugó, megakasztva a szennyvíz útját.

Másfél napig birkóztak a nehezen hozzáférhető monstrummal a pécsi szennyvíztisztító-telep munkatársai, végül saját gyártású, karvastagságú szigonyokkal és daru segítségével cibálták ki több darabban a rendszerből.

A csatornaszörny összefüggő masszáját akadt egyebek közt

  • biciklis nadrág,
  • több tucat borotva,
  • kefe,
  • fülpiszkálók százával,
  • konyhai zsiradék,
  • nedvestörlő,
  • rongy,
  • óvszer,
  • betét,
  • pelenka

adta.

Bár ezeket könnyen le lehet húzni a vécén, egyáltalán nem szabad, hiszen nem foszlanak szét, hanem összetömörülve komoly problémát okoznak a csatornában. Londonban legutóbb egy 250 méter hosszú, 130 tonnás monstrum tömítette el a rendszert.

A cég a szennyvízvezetékeket és a hálózat műtárgyait is rendszeresen, tervszerűen tisztítja a meghibásodások megelőzése érdekében; a 2500 ütemezett tisztításon felül így is több mint 300 csatornahibát hárítanak el szakembereink évente. A csatornaszörnyek kialakulása elkerülhető lenne, ha a háztartások nem engednének olajat, zsírt tartalmazó hulladékot a csatornába, és nem bíznának vízben nem oldódó, ellenálló szemeteket a szennyvízhálózat gondjaira – közölte a Tettye Forrásház.

A társaság dolgozó kiállítást állítottak össze a hálózatban és a szennyvíztelepen kikötött érdekesebb tárgyakból: van köztük lego, matchbox, mobiltelefon és evőeszközök is. A relikviákat legutóbb a Magyar Tudományos Akadémia rendezvényén láthatták az érdeklődők Budapesten.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here