Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Az Orbán kormány korábbi pénzügyminiszter, Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank 2019-es költségvetési elemzése  szerint is a kormány megszorítása fájni fog az embereknek

A napi.hu számolt be róla hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB)  2019-es költségvetés elemzésében többek között arról számol be, hogy jövőre kevesebb fizetést vihetnek haza az emberek, magyarul csökkenhet a foglalkoztatottak nettó bére a béren kívüli juttatások átalakítása miatt.

A kormány ezen lépése azért is érthetetlen mert kiderül az is, hogy az ország költségvetésére nem gyakorol számottevő hatást, a nettó bérek azonban csökkenhetnek a cafeteriarendszer tervezett átalakítása nyomás – írja a jegybank.

Nemrég derült ki, hogy a cafeteriarendszer,három eleme közül az adómentes juttatások csaknem teljesen megszűnnek, a készpénzjuttatás eltörlésével csak a Szép-kártya marad évi 450 ezer forintos összeghatárig kedvezményes.

Az egyes meghatározott juttatások (mint az utalványok, munkahelyi étkezés, önkéntes pénztárak, iskolakezdési támogatás, céges képzés, bérlet) szintén nagyrészt megszűnnek, vagy bérként adóznak tovább.

Az MNB prognózisa szerint az adómentes és más meghatározott juttatások igénybevétele számottevően visszaesik majd, ha pedig a teljes cafeteriát nézzük, akkor 25 százalékos lehet a csökkenés.

A cégek az így megspórolt pénzt – illetve az MNB szerint annak 90 százalékát – béremelés formájában vissza fogják adni a dolgozóknak, de mivel a bér adóterhe magasabb, mint a cafeteriáé, a nettó fizetés csökkenni fog.

A költségvetésnek ez persze, ha minimálisan is de jó, hiszen több adóbevételre tesz szert, ezt a többletet az MNB 8 milliárd forintra teszi.

Maradjunk annyiban, hogyha a Fidesz hű Matolcsy vezette jegybank ilyen drasztikus elemzést kénytelen kiadni, akkor valószínűleg a valóság tényleg fájni fog.

Oszd meg, hogy mindenki lássa, Orbánék szépen visszaszedik a választásokra megemelt fizetéseket!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here