Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma három megyei jogú városban tartottak időközi választást és talán a Fidesz elkönyvelheti a legnagyobb arányú választási győzelmét.

Mind három választáson nagyon alacsony volt a részvétel és mind három választáson az ellenzék más-más modellt próbált ki ebből a legcsúnyább felsülés Veszprémbe lett, ahol a Fidesz jelöltje 80 százalékkal győzött.

Veszprémben csupán 2 jelölt indult a Fidesz jelöltje és az LMP. Semelyik másik párt sem szált versenybe, így a magát XXI. századi pártnak definiáló formáció megmutathatta tudását. Nagyon csúnya 80 százalékos bukta lett belőle.

Sopronban az MSZP jelöltje volt az egyedüli, aki ellenzékiként elindult a választáson. Itt volt még 2 másik független jelölt is. az MSZP 21 százalékot ért el a Fidesz pedig 69-et. A végeredmény nem lett sokkal jobb itt sem mint Veszprémben.

Miskolcban volt a legnagyobb reménye az ellenzéknek. Itt az MSZP-től a Jobbikig mindenki beállt egy népszerű humorista Rokker Zsoltti, alias Erdei Sándor mögé. Itt csak 60 százalékot kapott a kormánypárt és 36 százalékot ért el a humorista-jelölt.

A tavaszi választáson az arány fordított volt ebben a miskolci körzetben a Fidesz kapott 36 százalék körüli eredményt, míg az MSZP-Jobbik együtt 60 százalékot megközelítő támogatottságot tudhatott magáénak.

Összességében: ezek a számok drámaiak, ekkora apátiában talán még soha, de soha nem volt az ellenzéki szavazóbázis.

Nincsenek könnyű helyzetben az ellenzék pártjai, hiszen kevesebb mint egy évük maradt hátra a 2019-es Európa Parlamenti választásokig, bár ezek az időközik igen csak tét nélküliek, de jól mutatják: letargiában vannak az ellenzéki szavazók.

Egyes elemzések szerint az alacsony részvételből és brutális Fidesz győzelmekből világosan látszik, hogy az ellenzéki bázis passzivitásba vonult. Így büntetik az ellenzék pártjait a 2018-as választási buktáért, ami azért egy kicsit kontraproduktív, hiszen ha ma is elmentek volna szavazni, akkor három önkormányzati mandátummal gyengítették volna a NER-t.

Ez a legrosszabb választói magatartás, amivel csak annyit érünk el, hogy Viktor még boldogabb hiszen 80 százalékot kap a Fidesz nevű pénzszivattyúja. Kinek jó ez? Csak neki. Ezen gondolkozzon el mindenki.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here