Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Hónapokkal vagyunk túl a 2018-as parlamenti választásokon, azonban sok-sok megválaszolatlan kérdés maradt azóta is. Most egy cikk újabb részleteket tárt fel.

Ma a 444.hu közölt érdekes részleteket azon cégekről, melyek részt vettek a 2018-as választáshoz használt informatikai rendszer fejlesztésében.

A portál utána járt és kiderült, hogy a választási iroda olyan cégekkel szerződött, amik között döbbenetes összefonódások vannak: a kapcsolódási pontokban többek között egykori BM-esek, KDNP-s képviselők, a fidesz.hu üzemeltetője és két Tiborcz-cég vezetője is felbukkant.

A többszereplős háló  egyik legfontosabb szereplője az Idomsoft Zrt. A céggel a választási iroda a következő feladatra szerződött:

„Az időközi választásokat, a helyi, területi és országos népszavazást támogató informatikai rendszer kialakítása a Nemzeti Választási Rendszer továbbfejlesztésével és a hozzá közvetlenül kapcsolódó szolgáltatások nyújtása.”

A cég Deményné Kertész Krisztinához kötődik, aki 2001-ben „Pintér Sándor jobbkezeként” tűnt fel, mint a BM Központ Adatfeldolgozó, Nyilvántartó, Választási hivatal hivatalvezető-helyettese, majd később a jogutód Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) informatikai elnökhelyettese volt.

Forrás: idomsoft.hu

A hvg.hu 2010-ben írt cikke alapján azt írják, hogy éveken át belső hivatali anyagokhoz jutott hozzá az exbelügyesek által alapított cég, így már az állami megrendelések pályázati kiírása előtt tudhatta, mi lesz a feladat, sőt néha még a pénzügyi keretekről is kapott előre információt, de előfordult az is, hogy tíz évre titkosított kormányelőterjesztés került hozzá. .

2010 júliusa óta a hozzá kötődő IdomSoft Zrt.  üzemelteti a Nemzeti Választási Rendszert, és Deményné most a cég választási rendszerfejlesztési igazgatója.

A portál cikke szerint nem csak cégvezető kapcsolódik a Fidesz valamelyik prominenséhez, hanem az  Idom egyes tagjai is köthetők a párthoz, legalábbis a cég két későbbi alkalmazottja is feltűnt Orbán Viktor Fidesz-elnök, Semjén Zsolt KDNP-elnök és Habony Árpád, Orbán nem hivatalos tanácsadója oldalán: az egyikük Arató Dávid, aki 2015 óta az Idomsoft vezérigazgatója, a másikuk Karlócai Balázs, aki 2015 és 2017 között volt a cég szolgáltatási igazgatója.

Ráadásul a fiatalemberek nem is akárhol múlatták közösen az időt a Fidesz elittel, a fényképek tanulsága szerint a Fidesz központban  2010. országgyűlési választás kapcsán jártak.

A Fidesz eredményváróján készült fotók 2010. áprilisi parlamenti választás éjszakájáról.Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A 444 megkereste Orbán Viktor  sajtófőnökét is: mit keresett ott Arató és Karlócai, de Havasi Bertalan – aki akkoriban a Fidesz sajtófőnöke volt csak annyit válaszolt, hogy:

„A jelzett időpontban Orbán Viktor nem volt miniszterelnök, így a Miniszterelnöki Sajtóiroda nem tud erről Önnek tájékoztatást adni.”

A kérdést a Fidesznek is elküldték, de a párt nem reagált a 444-nek, Karlócai Balázs viszont annyit elárult nekik, hogy:

„Az említett 2010-es eredményváróban magánszemélyként, önkéntesként vettem részt.”

Arra már nem válaszolt, hogy puszta véletlen volt-e, hogy a későbbi főnöke is ott volt mellette akkor.-írják

Érdekesség, hogy Idomosokkal kapcsolatban nem először merül fel valami gyanú:  a 2010-es választás után, április közepén a Jobbik megvádolta választási csalás gyanújával őket, mivel a cég átengedte a választási rendszer dokumentációit, forráskódjait és bizonyos keretszoftverek elkészítésének jogát a most felszámolás alatt álló É.B.SZ.K. 2004 Kft.-nek.

A rendőrség a portál kérdésére elárulta, hogy „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jogelődje számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, amelyet 2010. december 29-én bűncselekmény hiányában megszüntetett”.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here