Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre nagyobb az ellenállás és a felháborodás az Orbán-kormány választások utáni nem várt megszorító lépése miatt.

Az Index számolt be, hogy már a szakszervezeti fiatalok is tiltakoznak a kormány megszorító lépése ellen.  A több mint 10 ezer munkavállalót tömörítő Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HDSZ 2000) Ifjúsági tagozata szerint a fiatal munkavállalóknak leginkább a közlekedési és az albérleti támogatás adómentességének megszüntetése fog fájni.

Ez a szakszervezet szerint ráadásul azért is problémás, mert ezek a kedvezmények sokat segítettek a munkaerőhiány miatt küszködő cégeknek, hogy megfelelő munkaerőt csábítsanak magukhoz.

Elmondják azt is, hogy a településüzemeltetésben is nagy a munkaerőhiány, amire sokszor a munkavállalói mobilitás jelent megoldást: a mobilitási célú lakhatási támogatás is ezt segítette. Ha ennek adómentessége megszűnik, az a szakszervezet szerint kihathat az egyébként könnyebben mozduló és költöző fiatal munkavállalók mobilitási hajlandóságára és tovább fokozhatja a munkaerőhiányt.

2018 a családok éve a kormány szándékai szerint, azonban a szakszervezet szerint ezt a tervezett lépések nem ezt támasztják alá- mondják a szakszervezeti fiatalok.

A bölcsődei, óvodai költségek térítési lehetősége, illetve a lakáshitel támogatás fontos elem volt a fiatal családok, illetve az önálló életet kezdő munkavállalók számára; ezen elemek adómentességének megszüntetése fontos társadalompolitikai üzenet is a fiatalok felé. A HVDSZ 2000 Ifjúsági tagozata szerint sokan érzik azt, hogy a kormány elengedte a kezüket, és inkább külföldre mennek dolgozni.

Az MSZP ifjúsági szervezete, a Societas is úgy látja, hogy ez a lépés leginkább a fiataloknak fog fájni.

Torzsa Sándor, a Societas elnöke az EFOTT fesztiválon tartott vitában mondta el, hogy a Fidesz a 2018-as választásokon biztonságot ígért és ehelyett az emberek egy megszorítást kaptak a nyakukba.

Az MSZP ifjúsági vezetője szerint egyértelmű, hogy a fiatalok lesznek a 2019-es év vesztesei, hiszen a kormány elveszi az adómentes juttatások közül többek között a kedvezményes utazás, az albérlet támogatás és a diákhitel törlesztés lehetőségét is.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here