Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem csak az derült ki, hogy a honvédség által vásárolt repülővel utazgat Orbán szerte a világba, de más botrány is kísérte Orbán Izraeli útját. Ugyanis izraeli sajtóban volt aki történelmi pofátlanságnak nevezte a vizitet.

Annak ellenére, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Orbán Viktor egymással jó szövetségesek az izraeli sajtó nem finomkodott, amikor Orbánra a jelzőket aggatták. Szénné oltották a honvédség által vásárolt Airbusszal utazó Orbánt.

A nap botránya volt, hogy kiderült, hogy a Honvédség által vásárolt Airbus típusú repülőgépet mégis használják kormányzati célokra, annak ellenére, hogy a vásárlásakor ezt kifejezetten tagadták. A Hungarian Ariforce névre keresztelt magánrepülővel utazott Orbán Izraelbe. A miniszterelnök azonban nem csak a magyar sajtó miatt pisloghatott az, izraeli sajtóban sem bántak vele kesztyűs kézzel:

A Haaretz napilap munkatársa, B. Michael véleménycikkében azt írta  az Orbán látogatásról, hogy nehéz lenyelni, hogy egy olyan politikai vezetőt hívtak meg hivatalos látogatásra, aki „antiszemita, rasszista,  iszlamofób, demagóg, provokatőr, hazug és antidemokratikus, ellenzi az emberi jogokat, valamint utálja a jogot és a felvilágosodást.”

A szerző szerint Orbán Viktor látogatása szégyen és „történelmi pofátlanság.” A többi közt megemlíti a magyar kormányfő Soros György elleni kampányát, valamint Horthy Miklós dicsőítését.

A cikkíró idéz Orbán Viktor 2017. március 15-i beszédéből, amely szerint Magyarország egy rejtőzködő, nemzetközi, spekuláns ellenséggel szemben harcol,  majd hozzáteszi: „Bravó, Orbán Viktor! Josef Göbbels büszke lenne rád.”

Korántsem ennyire kritikus de cserébe pozitív se a magyar miniszterelnökkel szemben a  Jerusalem Post. A jobbközép lap vitatott politikusnak nevezi Orbán Viktort, akinek látogatása ellen már korábban tiltakoztak izraeli ellenzékiek. A szerző megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök nem találkozik palesztin vezetőkkel, viszont – és ez szokatlan az oda látogató kormányfőktől – ellátogat David Lau askenázi főrabbihoz.

Az újság kiemeli, hogy Orbán Viktort könnyedén választották újra áprilisban, kritikusai ugyanakkor autoriter hatalom kiépítésével vádolják.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here