Skandalum! Ilyet! Képzeljék, volt még  2 milliárd forint, amit nem nyúlhattak le a fidesznyikek, ezért gyorsan kinyírták az illetékest

A Sztárklikk szúrta ki azt a HírTV-s interjút, amiben Pálinkás József, az első Orbán-kormány oktatási minisztere kitálalt. Azt mondja, hogy konkrét fenyegetést nem kapott, de azt mondták neki, hogyha nem teljesül a kérésük, szólnak a megfelelő helyen a kormányzatban.

Az elmúlt három évben mintegy kéttucatnyi politikus vagy politika közeli személy próbált beleszólni a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal munkájába – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában Pálinkás József.

A szervezet napokban leváltott elnöke hozzátette, ezek a személyek konkrétan ugyan nem fenyegették meg, de azt mondták, hogyha nem teljesül a kérésük, szólnak a megfelelő helyen a kormányzatban.

– Hozta konkrétan, hogy ezt és ezt szeretné, ha ez és ez a pályázat nyerne. A három év alatt ez senkinek sem sikerül.
– Itt nagy pénzekről volt szó?
– Nagy pénzekről.
– Tól-ig?
– Kétmilliárd.

Leváltása után az ATV kedd esti, Egyenes Beszéd című műsorában beszélt először leváltása körülményeiről az akadémikus. Pálinkás József ott többek között azt mondta el, még az ellene indult jobboldali médiatámadás előtt írt Orbán Viktornak, vázolta terveit, de semmiféle reagálás nem érkezett levelére.

Az általa vezetett hivatal a fennállása óta sem a Orbántól, sem Lázár Jánostól nem kapott semmilyen kérést, utasítást, de közvetve sokan megkeresték különféle érdekekből. Ezeket Pálinkás igyekezett mindig elutasítani, szerinte közülük panaszkodhattak rá “felsőbb körökben”.

Pálinkás kitartott korábbi álláspontja mellett, miszerint a CEU-n értékes kutatások folynak. Mint mondta ezt a kijelentését soha, senki nem rótta fel neki.

Potenciális utódjáról, Birkner Zoltánról, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának eddigi igazgatójáról sosem hallott, idáig nem ismerte még a nevét sem, nem tűnt ki a tudományos közéletben.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here