Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Nem is titkolja az új amerikai nagykövet, hogy lépésével egyértelműen a magyar kormánynak akart üzenni.

Diplomáciában elég világos lépéssel kezdett az új amerikai nagykövet Budapesten, Orbánék reménye elszállt, Trump üzenete világos.

A magyar kormánynak akart üzenni az új amerikai nagykövet, David Cornstein azzal a gesztusával, hogy érkezése után az első útja a CEU-ra vezetett. A magyar kormány tavaly indított hadjáratot a az amerikai- magyar egyetem ellen a felsőoktatási törvény módosításával, és azóta sem jutott nyugvópontra az ügy.

Cornstein most az RTL Klub Híradójának adott interjújában beszélt arról, hogy jelezni akarta, hogy az egyetem fontos a Trump-kormány számára, és itt az ideje, hogy a magyar kormány végre aláírja az oktatás folytatásához szükséges megállapodást.

Cornstein azt mondta, hogy a CEU-ügyét demokrata és republikánus szentárok is fontosnak tartják, és szeretnék ha az intézmény Budapesten maradhatna.

Egy nagykövet szinte soha nem beszél a kormánya nevében, ha csak arra világos felkérést nem kap.

Orbán Viktor hivatali ideje alatt még soha nem találkozott hivatalosan hivatalban lévő amerikai elnökkel. A nagykövet bizonyos mondataiból arra lehet következtetni, hogy ameddig a CEU ügye nem rendeződik megnyugtatóan nem is fog.

 A nagykövet ugyanis azt mondta az interjúban, hogy arról viszont még nincs döntés, hogy Donald Trump meghívja-e Washingtonba a magyar kormányfőt. De úgy fogalmazott, hogy mivel volt már telefonbeszélgetés, illetve Brüsszelben is tárgyalt a két vezető, biztos abban, hogy végül meg fog történni a találkozó.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here