Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi képviselője egy füves nyuszi kíséretében hívta fel a figyelmet a közterületeken és magán telkeken lévő veszélyre.

Őrsi Gergely, az MSZP II. kerületi képviselője egy videóban hívta fel a figyelmet a kerület közterületein és magántelkein található parlagfű által okozott veszélyre.

A kerületben működő Szövetség a II. kerületért csapata, melyben részt vesz az MSZP, a DK, a Párbeszéd és több II. kerületi civil közösség már a nyár elején is felhívta a figyelmet a kerületi parlagfű veszélyre: a szövetség kettő önkormányzati képviselője fűkaszát ragadott és lekaszálták az Ördög-árok mellett található sáv egy jelentős részén a gyomokat.

Most azonban parlagfűirtó kommandót szerveznek a kerületben, ennek az emblémája a füves nyuszi, melynek neve is van: Parlagfüles. Parlagfülesből egy szimbólumot kívánnak létrehozni, annak a szimbólumát, hogy  igyekszünk odafigyelni egymásra és megtenni mindazt, amit tehetünk egymás nyugodt életéért.

Mozgalmukhoz weboldalt is indítottak, ahol azt írják, hogy a parlagfű-irtásért felelős csapattagjai a nyáron járni fogják  a II. kerületet, és ha valahol parlagfüvet látnak, kiirtják vagy ha nagy mértékben elburjánzott területet találnak, jelentik a megfelelő hatóságnak.

A parlagfüvet könnyű felismerni, könnyű kitépni, eltávolítani. Messze nem akkora erőfeszítés, mint amekkora könnyebbséget jelent allergiával küzdő társainknak.- írják

Weboldalukon egy forródrótot is létrehoztak, ahol bárki jelentheti ha valahol parlagfüvet lát.

Őrsi Gergely a videóban, azt is elmondja, hogy a mozgalom célja nem az, hogy bírságcunamit indítsanak el hanem, hogy hatékonyan lépjenek fel egy parlagfűmentes városrészért.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Mond el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here