Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Cafetériák ugranak SZÉP kártya marad- mindent, amit a változásról tudni lehet. A parlament által elfogadott jövő évi költségvetésben csak a SZÉP Kártya maradt meg egyetlen cafeteria elemnek. Az azuzlet.hu szakportál összeszedte azt, amit a használatáról tudni érdemes.

A komoly megszorítás ment át a parlamenten, a 2/3 henger által július 20-án elfogadott adótörvény szerint  a SZÉP-Kártyán adható éves rekreációs keretösszeg a költségvetési szervekhez tartozó munkáltatók esetében 200 ezer forint, más munkáltatóknál pedig 450 ezer forint, igaz ez idén se volt másképp, ami fájó az adómentes juttatások és a cafetéria elemek eltörlése .

 

Ami azonban igazán kibabrálás, hogy a SZÉP Kártyára utalt pénzeket nem lehet korlátlanul felhasználni.  Hanem úgynevezett három zsebe érkeznek a pénzek és csak arra lehet költeni, ami egy igazi szívás és nem sok valóban hasznos dologra jó. A maximum 200 illetve 450 ezer forint és három felé osztva adható, az alábbiakként:

A legnagyobb adató összeg a legkevésbé hasznos, ugyanis a SZÉP Kártya első zsebe, a szálláshely alszámla. Az erre utalt pénz, csak és kizárólag a kormányrendeletben meghatározott szálláshely szolgáltatásra felhasználható. Itt maximum évi 225 ezer forint támogatást a munkavállaló szálláshely igénybevételére használhatja fel. Így erről az alszámláról kizárólag a szálláshelyek, illetve a belföldi utazások árát lehet fedezni. Ugyanakkor az alszámláról bármilyen szálláshelyen (szállodában, panzióban, falusi szálláshelyen) lehet fizetni, sőt emellett még belföldi utazási csomagot is lehet vásárolni.

A második a vendéglátás zseb,  aminek keretét a munkavállaló a melegkonyhás vendéglátóhelyeken – közte a munkahelyi étkezőhelyen -, a kormányrendeletben előre meghatározott étkezési szolgáltatásra használhatja fel. De az alszámláról lehet fizetni például egy családi körben eltöltött éttermi, vagy gyorséttermi étkezés költségeit is. A vendéglátás zseb kerete maximum évi 150 ezer forint támogatás lehet. Ami aztán roppant hasznos, hogy a belföldi szálláshelyek költsége erről az alszámláról is kifizethető.

A harmadik a szabadidő zseb. Az erre utalt, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt, az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásokra csupán maximum évi 75 ezer forint támogatás lehet. Ezzel lehet  fizetni például a szórakoztató és kulturális intézményekben így mint például állatkert, vidámpark, színház, múzeum, hajózás valamint az egészségmegőrzést szolgáló szolgáltatásoknál, tehát szaunákban és gőzfürdőkben, gyógyfürdőkben, edző- és fitnesztermekben, lovaglásnál, hazai sípályákon, valamint szoláriumokban és fogyasztó- illetve karcsúsítószalonokban is.

De lehet vele vásárolni fürdő és strand belépőt, színházjegyet, múzeum-, koncert-, fesztivál- vagy mondjuk állatkerti és kalandpark belépőt, uszoda- és fitnesz bérletet, horgászjegyet, netán kölcsönözhető vele sporteszköz. Felhasználható sporttanfolyam kifizetésére, vagy egy balatoni hajóútra éppúgy, mint mondjuk lovaglásra. A belföldi szálláshely költség ugyanakkor erről az alszámláról is ki fizethető.

 

A SZÉP Kártya bár megjelenésében hasonlít rá, nem bankkártya és készpénzfelvételre nem lehet használni. Kizárólag a kormányrendeletben meghatározott szolgáltatások ellenértékét lehet vele kifizetni. Az egyik kulcsfontosságú információs, hogy a SZÉP Kártya kizárólag a hazai szolgáltatások igénybevételére használható fel.

SZÉP-Kártyát jelenleg három, jelentős országos hálózattal rendelkező pénzintézet bocsáthat ki: a K&H Bank, az MKB és az OTP.

Nagyon fontos: vigyázat, elveszhet a SZÉP-kártyára utalt keret: a megkapott összeget a juttatás évétől számított második év május 31-ig kell felhasználni. A fel nem használt SZÉP Kártya-pénzeket ugyan a bankoknak a törvénynek megfelelően vissza kell utalniuk a juttatást nyújtó cégeknek, szervezeteknek, de a bent maradt pénz a SZÉP Kártya tulajdonos számára ezután már örökre elvész.

Maradjunk annyiban kedves munkavállaló jó ki lett veled b@szva.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here