Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szinte semmi hír nem volt semelyik országos médiumban erről a megyei jogú városban tartott időköziről, pedig párszavazaton múlt az ellenzéki győzelem.

Kimondom nem kertelek: ma Magyarországon abból lesz hír, ami az ellenzéknek szar. Nyilván az a Fidesz érdeke, hogy az ellenzéket minél tökkelütöttebb idiótább, erkölcsinek romlott és kudarcos bagázsnak láttassa.

Jól mutatja, hogy a vezérmédia többet írt a szerencsi időközi választásról, ahol az ellenzéknek nem volt jelöltje, mint a Békés megye székhelyén, Békéscsabán tartott időköziről, ahol ráadásul éppen hogy lemaradt az összellenzik jelölt.

Tehát itt valós esély lett volna a győzelemre, nyilván akkor válaszuk az agyonhallgatás jó bevált műfaját. Senkit se tévesszenek meg a nagy hangú ellenzéki erkölcsi gránitoszlopok a médiában: ők is szépen teszik a dolgukat a NER-ben, ássák alá az ellenzéket.

Legyen némi jó indulat, előre nem tudták Budapestről, hogy mi lehet Békéscsabán. De amikor kijött az eredmény akkor sem számoltak be, hogy igen itt majdnem nyert az ellenzék. Pl az Index épp most is egy vezércikkben azt találgatja, hogy az ellenzék időközi választások kudarcai mögött mi van, természetesen a békéscsabai majdnem sikert kihagyva.

Szóval július 22-én  megszületett a békéscsabai időközi választás végeredménye, mi tudtuk mi van hiszen figyeltük az eredményeket. El is volt készülve a poszt, viszont valami más volt mint a többi időközi választásnál: a full média kussolt a végeredményről. (3 portál írt róla, apró betűs hírként).

Hát akkor figyeljünk egy kicsit: kíváncsiak voltunk, hogy valahol is egyáltalán fel fog-e merülni, hogy na jó de Békéscsabán majdnem nyertek az ellenzékiek? Sehol semmi.

Aztán jött a most vasárnap, ahol nagybetűs hírként számolt be szinte minden média, hogy a Fidesz 100 százalékkal nyert Szerencsen, ugyanis nem volt ellenzéki jelölt. S milyen tökkelütöttek stb….

A békéscsabai választáson két jelölt indult a fideszes és Körömi János független jelölt, akit az MSZP mellett, a DK, a Liberálisok, a Momentum és az LMP is támogatott. A Jobbik pedig nem indított jelöltet.

A Fidesz jelöltje Paláncz György 371, Körömi János  319 szavazatot kapott. Ez százalékosan egy elég szoros eredmény 54-46% arányba, bár a Fidesz győzött, de messze nem reménytelenül magasan. Ráadásul öt szavazókörből kettőben az ellenzék több szavazatot szerzett, mint a Fideszes jelölt.

 

Most akkor ezek után még valakinek nem világos, hogy szinte az összes szerkesztőség masszívan kiszolgálja a Fidesz érdekeit? Igen: a Fidesz érdeke ugyanis az, hogy azt a képet láttassa: az Ő legyőzésük reménytelen esett. Jobb is, ha kedves ellenzéki szavazó, inkább nem tetszik elmenni, minek, hát úgy is a Fidesz nyer.

Az hogy az agyonhallgatás mögött direkt vagy indirekt hatások vannak nem tudom megítélni. Sőt nem merem azt állítani, hogy már az összes szerkesztőségben ott a NER, de hogy ennyire dominálná a Fidesz a média fősodratát azt igen. Aminek az okai mögött sok minden lehet, az ellenzéki média egyre nehezebb helyzete, kapacitás hiány, talán felkészületlenség, talán lustaság, hitetlenség, fáradtság. Bármi is legyen: sajnos meg kell állapítani, a teljes média akarva, akaratlanul végrehajtja és kiszolgálja a Fidesz kommunikáció érdekeit.

Persze akkor is ez a hallgatás van, ha egy ellenzéki párt jól csinál valamit, bezzeg ha nem…

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here