Lejtmenetben van vidék Magyarországa, egyre nagyobb gondokkal küszködnek a magyar falvak, természetesen a kormánynak erre a problémára sincs átfogó megoldása.

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban, jellemzően a kistelepüléseken egyre több az elhagyott ingatlan, a szakemberek szerint hasznosításukra átfogó állami programra lenne szükség, így megoldhatóak lennének a szociális lakásproblémák és a falvak elnéptelenedési is megállítható lenne – írta a Népszava csütörtökön.

A rendszerváltásig a hazai ingatlanok öt százaléka állt üresen, azóta folyamatosan nőt az arányuk, bár a szocialista kormányok alatt stagnált a falu elnéptelenedése: 2001-ben 9,2, 2011-ben 10,9, százalék volt az üres ingatlanok száma, addig a Fidesz kormány pár éve alatt 2015-re 12,7 százalékra emelkedett.

Ma a 4,4 millió ingatlanból 560 ezer nem lakott, s ezek közel fele ötezer lakosúnál kisebb településeken található – idézi a lap a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait. Azonban a legdrámaibb a helyzet a klasszikus, ezerfősnél kisebb falvakban. itt már minden negyedik ház, tehát az ingatlanok 25 százaléka üresen áll.

Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb, Észak-Magyarországon viszont majd minden ötödik ingatlan lakatlan. A különféle felmérések alapján nagyjából az üres lakások háromnegyede hasznosítatlan – írta a lap.

Sajnos a Fidesz bár azt ígérte, hogy felvirágoztatja a magyar falut, e helyet soha nem látott nehézségekkel küszködnek a falvak. Semmi lépés nem történt a falvak közlekedésének, infrastruktúrájának javítása érdekében ráadásul az állami termőföldeket is haveroknak játszották át.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here