Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nyílnak a szemek ébrednek azok, akik eddig hallgattak: azt hitték naivan, hogy a Fidesz rendszerben van olyan, hogy szépen csendben dolgozol és békén hagynak. Egy dolgot soha ne felejts: a Fidesznél mindig lesz egy haver, akinek a te állásod vagy bizniszed kell. S ők szarházi módszerekkel el is veszik.

Minden jel szerint kinyílt a kórházigazgatók szeme is, miután az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László olyan nyilatkozatot adott ki, melyben ráhúzza a vízelepedőt az elképesztően nehéz körülmények között dolgozó igazgatókra.

Domonkos nyilatkozatát állítólag Rogán minisztériumából hagyták jóvá, ha ez így volt, annak célja lehet. De még az érintettek is csak találgatják, hogy pontosan mi.

Rendkívüli ülést tartott a Magyar Kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete Domokos László ÁSZ-elnök hétfői lapinterjúja után.

Domokos László arról beszélt, anarchia és botrány jellemzi a kórházak és szakrendelők működését.

A Kórházszövetségben most nem hagyták szó nélkül a kormány öklévé avanzsált ÁSZ-elnök szavit,  szerintünk 14 intézmény korábbi vizsgálata alapján nem lehet az egész rendszert rossznak beállítani.

A két szervezet közös állásfoglalást adott ki, amelyben tiltakozik Domokos nyilatkozata ellen, és keményen beszólnak a kormánymak: Szerintük nincs botrány és anarchia, de pénz sincs

Visszautasítják, hogy az egészégügyet „botrány és anarchia” jelzőkkel lehet jellemezni, miközben a szakmai alapossággal végzett elemzések egyértelműsítik: ilyen kevés pénzből, ennyire hozzáférhető, ilyen magas szintű ellátás a fejlett országokban sem általános, merthogy nemzetközi összehasonlításban nagyon kevés jut az egészségügyre.

Magyarországon 2017-ben a GDP 5,2 százalékát fordították egészségügyi közkiadásokra, miközben az uniós átlag 7,2 százalék. Jelentős az elmaradásunk, hiszen Magyarországon az egy főre jutó egészségügyi közkiadás – a javuló finanszírozás ellenére – 600 euró, míg az uniós átlag 2000.

A két szervezet vezetői szerint Domokos szavai általánosításon és feltételezésen alapulnak, az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat is visszautasítják. Azt mondják, ha bárki korrupcióról tud, tegye meg a szükséges lépéseket.

A kórházi vezetők nehezen tudják értelmezni a Magyar Idők-interjúban felhozott, szerintük méltatlan, szakmaiatlan, a kórházak lejáratására alkalmas példákat. Azzal egyetértenek, hogy be kell tartani a törvényeket, de hozzáteszik, hogy az „élet törvényét” és „a beteg üdve a legfőbb törvény” elvét nemcsak az ellátórendszeren, az egészségügyben dolgozókon kell számonkérni, hanem a jogalkotón, az irányító és ellenőrző hatóságokon is.

 

 

Az a Kórházszövetség haragját kiváltó interjúban   Domokos a korrupciót a vécépapír-beszerzésen keresztül szemléltette, szerinte a kórház vásárol nagy mennyiségben vécépapírt, de azt nem közbeszerzési eljárásban teszi, valahogy kiválasztja a beszállítót, amely így minden bizonnyal jóval drágábban szállítja le az árut.

A kórházban ezt nem veszik fel a leltárba, így amikor a beteg azon háborog, nincs vécépapír, nem tudni, hogy kitették-e az összeset a mosdókba, csak már elfogyott, vagy egy részét ellopták. A kórház újra rendel, ám miután az egész folyamat szabálytalan, a lopás mellett a korrupció lehetősége is felmerül.

A 24.hu közben kiderítette, konkrétan a vécépapíros hasonlattal árnyékra vetődött Domokos (ezt a Kórházszövetség mai nyilatkozata is felhozza), azt ugyanis épp az állam írta elő, honnan szerezzék be a vécépapírt az állami fenntartású kórházak. Ugyanezt írta közleményében a két szakmai szervezet is.

Persze jellemző mód a Kórházszövetség álláspontját a elhallgatja a propaganda média, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, milyen kemény kritika éri valójában az Orbán-kormányt!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here