Mi tagadás elfogult vagyok Kulka Jánossal kapcsolatban, mivel az egyik kedvenc színészem. S nem véletlenül: ezekben a napokban mutatja meg egy országnak, pontosabban szembesülhet egy egész ország azzal, hogy valójában mekkora színész óriás is ő.

Szavak. Hát úgy könnyű kommunikálni és azokkal könnyű a színművészet is. S mi van akkor, ha egy színésznek egy betegség következtében elmegy a beszélőképessége, szakszóval afáziás lesz?

Valljuk meg őszintén egy teljes társadalom szembesül azzal, hogy mi az az afázia s, hogy pontosan mit is jelent: teljesen épp elme, csak annyi a bibi, hogy nem tudja elmondani a gondolatait mert sérült a beszédközpont.

Kulka Jánosnak is egy agyvérzés után afáziája alakult ki, sérült a beszédközpont. De mégis egy ország pontosan érti, hogy mit jelent amikor azt mondja: ez egy börtön.

S azért ment el az ATV-be, hogy mindenki értse. Értjük. Azt is, hogy nem adja fel, ki fog jönni a börtönéből.

SZÍNÉSZ csupa nagy betűkkel, pedig azt mondja: Idegen vagyok, érted? Színész. Micsoda? Olyan fura…

De folyamatos beszéddel mesél egy készülő film forgatásáról, melyben szerepet kapott: Nagyon jó volt. Öt napot forgattam. Haldokoltam. Pisi. Kaki. Kúsztam a földön. Borzasztó. Nagyon jó volt. Nagyon. Az is kiderült, hogy nem izgult és forgatás alkalmával megkönnyebbült.

Számunkra nem kérdés, Kulka vissza fog térni a színpadra és az lesz a magyar színház történelem legnagyobb premierje, melynek a végén a szűnni nem akaró vastaps minden kollégának üzen: a valódi színész ott kezdődik, ahol a szavak véget érnek.

Téged kedves olvasó, arra kérünk, hogy oszd meg a posztunkat, ha Te is látni akarod Kulkát mert tudod, hogy minden körülmények között képes maradandót alkotni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here