Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Leszóltak a Facebook központból, a magyar moderátor csapatnak, hogy a magyar kormányzati propagandát ne moderálják. Az egyik ott dolgozó kitálalt, s mindeközben a kormány propagandistái azon ajvékolnak az ECHO TV-ben hogy őket „bánccsa” a Facebook.

A 444.hu-nak borított, Zoltán aki a Facebook magyar moderátori csapatában dolgozott: azt az utasítást kapták, hogy a magyar kormányzati propagandát még akkor sem törölhetik, ha az nem felel meg a Facebook agyon PR-olt közösségi alapelveinek.

Zoltán konkrét esetet is mesélt: vitatkoztunk a délutáni műszakban, hogy mi legyen a Lázár-féle bécsi videóval. Sokan jelentették, és szerintem sem fért bele, de hagytam, mert véleményes volt. Másnap reggel viszont a magyar csapatban dolgozó egyik új lány leszedte a Facebookról, és a moderátorok többsége egyetértett vele.

A két és fél perces klipet először a közösségi alapelvek megsértése miatt tehát leszedte a Facebook, aztán néhány óra múlva visszatették a központból.

Majd a magyar moderátor elmeséli, hogy miután leszedtük Lázár videóját, és a fejünk felett mégis visszarakták, jött egy utasítás, hogy az ő dolgaihoz, meg az Origo cikkeihez többet nem nyúlhatunk, hanem azokat rögtön tovább kell küldeni az írországi központba, és ott döntenek róluk.

A 444 cikkéből az is kiderül, hogy a moderálás országonként, vagy ahogy a cégnél mondják „piaconként” van felosztva, így Zoltán a magyar piacért felelős moderátor csapatban dolgozott. Azt mesélte, hogy csupán tucat ember moderálja a magyar nyelvű Facebookot. A csapat egy berlini irodaházban dolgozik, együtt más országok moderátoraival.

A 444 megkereste a dublini Facebook központot, hogy csekkolja a moderátor történetét,  a tartalomért és moderációért felelős facebookos illetékes azt mondta nekik, hogy Lázár bécsi videóját annak hírértéke miatt állították vissza, néhány órával azután, hogy a magyar moderátor csapat törölte az anyagot. Arra a kérdésre, hogy miért mondták a magyar tartalmakkal foglalkozó moderátoroknak, hogy ne nyúljanak többet Lázár János vagy az Origo posztjaihoz az illetékes Facebook főnök a következő választ adta:

Senki sem áll a moderáción felül, mindenkinek lehet jelenteni a posztjait, amit ellenőriznek is, de valóban vannak kiadványok, amikre kiemelt figyelmet fordítanak. Nem kifejezetten az Origóra utalva, hanem általánosságban azzal érveltek, hogy egy vitatott poszt miatt mégsem törölhetik egy ország legnagyobb újságjának facebookos oldalát.

A magyar moderátor arra is felhívta a figyelmet, hogy a Lázár-féle videó törlése, majd visszaállítása után a magyar moderátorok változást vettek észre a fideszes politikus, sőt a kormányzat közösségi médiás posztjaiban is, nyilván valaki kitartósította őket, hogyan lehet profin hazudozni.

Biztos, hogy beszélt velük valaki, kiokosították őket. Nagyon sok esetben néhány szó is változtat azon, hogy törlünk-e egy posztot, vagy sem. Nem mindegy, hogy valaki azt írja, „Minden muszlim bűnöző”, „Szerintem minden muszlim bűnöző”, vagy „Szerintem a muszlimok között sok a bűnöző”. Azt lehetett érezni, hogy valamiért szinte egyik napról a másikra sokkal jobban kezdték érteni a magyar politikusok, hogy mi fér bele a Facebook szabályaiban, és mi nem.

A 444 szerint egyáltalán nem biztos, hogy közvetlenül a Facebook okosította volna ki a fideszes politikusokat márciusban. Már januárban beszámolt a portál arról, hogy a kormánypártnak komplett facebookos hadserege volt, amit központilag irányítottak. Simán elképzelhető, hogy csak a már meglévő szaktudást osztották meg szélesebb körben a kampány finisében, és emiatt éreztek változást a berlini moderátorok a magyar politikusok posztjaiban.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy annak ellenére, hogy a Facebooknál kivételes elbánásban részesítik tehát a kormánypropagandát, és egy fideszes politikus szájába több minden is beleférhet a „hírérték” miatt, az Echo TV-ben mégis folyamatosan azért ajvékolnak, hogy a Facebook milyen igazságtalan velük.

A 444 cikke még rengeteg érdekes információt tartalmaz a facebook működéséről és kulissza titkokról, amit itt olvashatsz el.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here