Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Én utálom a túlzásokat, de hogy rendelettel tilt be egy kormány tudományos szakot az egyetemeken az én szájamban olyan Náci-Német, Sztálinista-Szovjet ízeket ébreszt.

A hét elején alig 24 órát kaptak az egyetemek arra, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egy pontja kimondja: a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon, vagy ahogy a politikai vitákban elhíresült: genderszakon.- írja a HVG.

Itt álljunk meg egy szóra az én érdeklődési köröm is bőven kívül esik a társadalmi nemek tanulmánya, s azt is tényként el tudom fogadni, hogy a gender kategóriába valóban vannak áltudományos baromságok. Csak hogy a politikának nem Youtube Social justice warriorjainak a szélsőséges faszságaiból kell következtetéseket levonni.

Van Youtubeon idióta közgazdász is, aki szélsőséges baromságokat beszél,  akkor a kormány logikája szerint, a közgazdaságtant is be kellene tiltani?

A hvg.hu értesülései szerint az Emmi a genderszakot betiltó rendelete semmiféle háttéranyagot illetve indoklást nem tartalmaz, mert ugye ez így olyan szakmai, s ráadásul mindez úgy történik, amikor az egyetemeken  szabadságolás, lényegében leállás van.

A módosítás két egyetemet érint Magyarországon, ilyen szakon ugyanis mesterképzés csak az ELTE-n, illetve a CEU-n van.

A gender studies képzés már jó ideje szálka a kormány szemében. Először a KDNP ifjúsági szervezetének elnöke írt nyílt levelet tavaly februárban az ELTE rektorának ebben a témában. Nacsa Lőrinc ebben a többi között azt fejtegette, hogy a képzés luxus, felesleges és romboló. 

Alig három héttel később Rétvári Bence, az Emmi államtitkára, az írásban feltett kérdések megválaszolásának felelőse egy felvetésre ugyancsak kifakadt a szakra. Az ő olvasatában az egyetemi szakoknak tudományos alapokra kell támaszkodniuk.

A gender – a marxizmus-leninizmushoz hasonlóan – inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall – fogalmazott Rétvári.

Na tetszik érteni, ott tartunk, hogy a KDNP ifjúsági szervezete megmondja, hogy mi a tudomány. Szerencsére soha nem volt és remélem soha nem lesz olyan szélsőségesen retardált ellenoldali kormányunk, aki például a teológiára mondja azt, hogy inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak, így kétséges, eléri-e az egyetemi oktatási szintet. A szak tartalma szemben áll mindazzal, amit a kormány értékvilága az emberről vall.

Ha tovább görgetjük ezt a gondolatot, akkor a gyökérség vonaton nincsen fék, hiszen ezután csak olyat lehet, szigorúan ideaóligai semlegesen oktatni, ami a KDNP értékvilágának megfelel?

Szerintem minden egyetem el tudja dönteni, mi az ami tudományos és cserébe minden hallgató is el tudja dönteni mi az a szak ami számára hasznos és ez baromira nem a politika dolga, ha csak nem diktatúrában élünk.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here