Több, mint 300 szavazattal, tehát meggyőző fölénnyel az ellenzék által támogatott  Hegedűs Pétert választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte a választás eredményét a helyi választási iroda vezetője.

Ezaz! Megtört az átok, végre van miért örülnie az ellenzékieknek, ugyanis Balmazújvárosban az ellenzék által támogatott polgármester-jelölt megnyerte a választásokat.

A most megválasztott Hegedűs Péterrel szemben nem indított jelöltet sem az MSZP, sem a DK, sem az LMP és sem a Jobbik. Azért komoly siker ez, mert Balmazújvárossal relevánsan bővül az ellenzék vidéki bástyái. Ráadásul, itt még az ellenzék 12 éve egy önkormányzati körzetet se nyert soha.

Ma a Hajdú-Bihar megyei kisváros választásra jogosult 14 138 állampolgára közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma.

  • Hegedüs Péter (független), ellenzék által támogatott: 2053 szavazat
  • Nagy Tamás (független), a Fidesz által támogatott: 1709 szavazat
  • Csige Sándor (független): 52 szavazat
  • Dobány László (Magyar Munkáspárt): 47 szavazat.

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban azért volt időközi, mert a város előző polgármesterét, Veres Margitot, akik a Fidesz által támogatva vezette a várost, jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Veres még a város jegyzőjeként közreműködött abban, hogy egy vállalkozó a helyi kézilabdacsarnok építésére az önkormányzat költségvetéséből 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon. Veres később fideszes színekben, majd függetlenként volt polgármester (67 százalékkal, simán nyert 2014-ben), a bírósági döntés miatt azonban távoznia kellett a polgármesteri posztról.7

Ez úton is gratulálunk Hegedűs Péter, polgármester úrnak, kívánjuk, hogy érje el szép céljait és tegye sikeressé Balmazújvárost!

Téged kedves olvasó, meg arra kérünk, hogy oszd meg a posztunk, hogy más is lássa a Fidesz legyőzhető!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here