Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha most vasárnap lennének a választások csupán három párt kerülne be a parlamentbe, ez derül ki az augusztusi közvélemény-kutatások végeredményéből. Csupán kettő párt volt, amelyik a nyári időszakban tudta bővíteni táborát a Fidesz és az MSZP. A Jobbik választások utáni mély zuhanása a nyár végére megállt, az LMP, DK, Momentum komoly bajban. 

Az LMP és DK nem jutna be a parlamentbe, derül ki a Publicus Intézet legfrissebb kutatásából, melyet a Blikk „Aggasztó a helyzet: így porladnak szét az ellenzéki pártok” címmel közölt.

S az LMP esetében könnyű is az okokat értelmezni: a párt a választások után még a portást is kizárta, vagy felfüggesztette. A XXI. századi pártok kifejezést pedig a politikai dilettantizmus, balfékség és idiotizmus szinonimájává degradálta.

Az embernek már kedve sincs leírni, hogy mi történt a csudás XXI. századi formációban, röviden ennyi, hogy a választási kampányban nem akartak összefogni, nem is fogtak, de volt, aki igen. Azokat kizárták, de igazából azok is összeakarnak már fogni, akik kizárták azokat, akik összeakartak fogni. De vannak olyanok, akik nem mindenkivel fognának össze… hagyjuk… XXI. századi párt, tehát bolondok.

A DK esetében nehezebb magyarázatot adni a gyengülés okára. Látszólag minden rendben van a pártban. Talán a gyengülés oka az lehet, hogy sok DK szavazó azt gondolta, hogy Gyurcsány az a személy, aki képes megszorongatni Orbánt, ezt egy éppen hogy a parlamenti küszöböt megugrott 5 százalékos párt vezetőjéről már kevesen hiszik el. Egyre komolyabb hibának látszik, hogy a DK nyíltan elutasította az MSZP-vel történő közös listás indulást.

A Momentum már korábban becsúszott a mérhetetlen kategóriába s minden jel szerint ott is maradt.

Persze a kispártok reagáltak erre a kutatásra, nem fog nagyon meglepni a már könyökunásig ismert választ adták, nem hiteles a kutatás, minket így nem tudnak mérni, korábban is tévedtek bla-bla.

Na nézzük a Jobbikot. A Jobbik is bemutatott egy csodás kis pamfletet a választások után. Vona balra el, Toroczkai, Duró, Novák jobbra ki. A párt egy tisztes mélyrepülésnek indult, ami most megállni látszik. A kérdés azaz, hogy ez időleges, most erősödésnek indulnak vagy zuhannak tovább.

Az ellenzéki térfélen az MSZP a legérdekesebb szereplő. Nem véletlenül indult a jobboldali médiában már megint a szokásos támadás a párt ellen, hogy csődben van, ezt kb félévente előrántják, vicces.

Az MSZP azért érdekes és ezt már írtuk egy párszor, mert az előző ciklusban ez a párt produkálta az ellenzéki oldalon a legnagyobb százalékos gyengüléseket és erősödéseket is egyben.

Ez egy nagyon fontos tulajdonsága a szocialista pártnak, ezt hívják váltópárti karakternek. Az a különbség a váltópártok és a rétegpártok között, hogy míg a rétegpárt egy bizonyos réteget képes csak megszólítani, ebből kifolyólag a támogatottsága nem tud bővülni és egy százalékos támogatottsága állandó, addig a váltópártok tudnak bővülni képesek újabb rétegeket megszólítani, jellemző rájuk a szélsőséges mélypontok és magas támogatottság is.

Nagyon jól mutatja a Blikk grafikája, hogy melyik kettő párt váltópárti karakterű azok szépen erősödésnek is indultak. Ez a Fidesz és az MSZP.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here