Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A 444.hu számolt be róla, hogy megint sikerült egy kis ipari szemetet felvásárolnunk külföldről. A BKV évek óta vásárolja fel Európa kidobott buszait. Ezúttal viszont nem Nyugat-Európa levedlett járműveit vásárolta meg a BKV, hanem Kelet-Európából érkezett a 8 db csuklós Mercedes Citaro. De nem ez a valódi botrány!

A frissen beszerzett romhalmazok először egy horvát városba, Rijekába érkeztek 2008-ban, azonban 2012-ben, négy év múlva  kénytelenek voltak leselejtezni a folyamatos meghibásodások miatt.

Természetesen hatalmas botrány lett a selejtes buszokból a horvát sajtóban anno, a rijekai BKV (Autotrolej) négy éven át pereskedett az importőrrel és a gyártót (Mercedes-Benz) képviselő német EvoBus-szal, hogy a garanciát érvényesíteni tudja.

A per vége végül megállapodást lett, miszerint a németek leszállítottak Rijekának újabb csuklós, de más típusú Mercedeseket.

A selejtes buszokat a németek visszahívták. A tízből egyet szétszereltek, egyet átalakítottak hibriddé, a maradék nyolcat pedig sikerült rásózni egy igazi balekokra, igen  a Fidesz kiváló és bölcs döntéshozóira, történetesen megvásárolta azokat Debrecen.

Minő meglepetés a szar buszok Debrecenben sem váltak be, így onnan is elpasszolták, méghozzá a BKV-nak. Az ipari hulladékok darabjáért  a mi adó forintjainkból még fizetek is ezért, nem is keveset számszerűleg: 57,5 millió forintért vásárolta meg a BKV (összesen 462 milliót fizettek értük). Hogy a debreceni közlekedési cég mennyiért szerezte be, arról nincs infó.

Az, hogy milyen piszok drágán vásárolta meg a BKV ezeket a tízéves selejtes buszokat 57,5 millió forintért, jól mutatja hogy a 2008-as rijekai beszerzés  akkori euro/forint árfolyamon számolva 69,2 millió forintot ért.

Mint ismeretes, Budapest vásárolt volna jó áron 150 db új csuklós buszt, ám a kormányzat – mondván, hogy hamarosan beindul a magyar buszgyártás -, lefújta a tendert.  A magyar buszok viszont nem készültek el.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here