Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Felháborodott Facebook posztban számolt be Gémesi György  arról, hogy majdnem megverték, amiért ő csak tette a dolgát.

A Pest megyei kisváros polgármestere illegális hulladéklerakókat ért tetten, akik megbízásra szállították a közterületre a hulladékot.

Tetten értem őket- kezdi a bejegyzését a polgármester, majd hozzá teszi, hogy majdnem megverték. Itt tartunk.

Azt is elárulja, hogy megbízást kaptak valakitől, akinek pénzért idehozták a szemetet. Megvan minden további képeken. Csak ugye vannak jogok ami miatt nem tehettem fel.

Kiderül az is, hogy a polgármester feljelentést fog tenni az ügyben. Ami miatt az illegális szemétlerakók csúnyán meg is üthetik a bokájukat. Sokan nem is gondolnák, de ezért a cselekedetért akár hosszú börtönévek is várhatnak a tettesre.

Tehát nem pusztán egy kis szabálysértésről van szó, amit pár ezer forint megfizetése után meg lehet úszni. A BTK 248.§ rendelkezik erről, ami szó szerint így hangzik:

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértését valósítja meg, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékkezelési tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez. E bűncselekmény büntetési tétele 3 évig tartó szabadságvesztés. A büntetés bűntett miatt 5 évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt a hulladékgazdálkodásról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.

Ha valaki, pl egy gépkocsi akkumulátort tesz le illegálisan, akkor 5 év börtönt is kaphat. Ezért kétszer gondolja mindenki végig, hogy hova és hogyan teszi le a szemetét. Illetve, hogy milyen melót vállal be.

Az illegális hulladéklerakás ma Magyarországon az egyik legsúlyosabb környezeti probléma, hiába sújtja a BTK szigorúan a cselekedet, nagyon nehéz ugyanis  bizonyítani, szinte csak a tettenérés az egyetlen amikor kiderülhet ki teszi le a szemetet.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here