Az MSZP szerint fontosabbak a stadionok a Fidesznek, mint a közoktatás – Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatón az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola állapotára hívta fel a figyelmet.

Kiderült, hogy a hevesi megyeszékhely intézményében vizes falak, omladozó vakolat, felmosórongyok és vödrök fogadták a diákokat hétfőn, biztonsági okok miatt még villanyt sem lehet kapcsolni.

Az MSZP-s politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a kabai általános iskolában egy héttel a tanévkezdés előtt kezdték el az épület két hónapig tartó szigetelését, ezért leszedték a tetőt, kivették az ablakokat.

Az ellenzéki politikus szerint az iskolák állapota közügy és azokat az állam tartja fent. A fideszes elitnek fontosabbak a stadionok, mint a közoktatás, míg az alattvalóknak be kell érnie az elsorvasztott iskolákkal – hangoztatta. Bangóné véleménye szerint az egri iskolát már korábban is rendbe lehetett volna hozni, de a kormány úgy döntött, van fontosabb ennél.

Az egri stadionra 2,4 milliárd forint állami támogatást biztosítottak. Kitért arra, hogy ma elindítanak egy párbeszédet a szülőkkel az MSZP honlapján, ahol egy kérdőívet lehet majd kitölteni.

Azt is elmondta, hogy a kormány vizet prédikál és bort iszik. Hozzátette: a fideszes elit egyharmada külföldi fizetős elitiskolába, egyharmada itthoni fizetős elitiskolába, míg egyharmada milliárdokból kitömött egyházi iskolába járatja gyermekét.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here