Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A sem az MSZP-vel sem a DK-val semmiféle együttműködést nem tervez az LMP, a Jobbikkal viszont nem kizárt helyi szinten a szövetség – mondta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke roppant szimbolikus helyen a kormánypárti  Hír TV-ben.

Az eddig teljesen ismeretlen politikus, akit kedden parlamenti frakcióvezetőnek is megválasztottak, azt mondta, ha a kongresszus felhatalmazza, kész kidolgozni egy együttműködést de csak a Jobbikal és azzal is csak helyi szinten.

Fontos célkitűzése, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon úgy hozzanak létre ellensúlyt a Fidesszel szemben, hogy nem állnak szóba az MSZP-vel, sem a DK-val. Ennek ismeretében választotta meg társelnöknek az LMP kongresszusa.

Hozzátette, hogy ebben a kérdésben ő csak javaslattevő, az LMP kongresszusa fogja eldönteni, hogy lehetőséget ad-e ennek az alternatívának a kidolgozására. Azonban hangsúlyosan nem arról van szó, hogy az országos pártvezetők egymás kezébe csapjanak és országos megállapodást kössenek, hanem a felelősségét kell látniuk az új pártok vezetőinek, hogy megadják a lehetőséget területi szinten az együttműködések kialakulására.

Az LMP és Jobbik együttműködés pont semmire sem elég, hiszen a Jobbik inkább vidéken erős, ahol az LMP sok helyen még az 5 százalékot sem érte el, a fővárosban és a megyei jogú városok zömében, pedig a Jobbik számít gyengének és az MSZP az erősebb.

Az MSZP és szövetségesei a 2018-as választáson több választókerületet is megnyertek, sok választókerületben azért nem sikerült a baloldalnak győzni és ezzel a Fidesz 2/3-át megakadályozni, mert az LMP-s jelölt állva maradt. Csupán egy olyan választókerület van, ahol a Jobbik győzelme az LMP-n múlt volna! Még egyszer, hogy az LMP-sek is megértsék, 1 azaz egy olyan körzet volt az országban, ahol a Jobbik az LMP-vel tudott volna nyerni, azonban olyan körzet, ahol az MSZP-s vagy DK-s amiatt nem nyert, mert volt LMP-s jelölt szép számmal adódik.

Tehát az LMP azon döntése, hogy ők csak a Jobbikkal működnének együtt pestiesen szólva, egy újabb pofon a szarnak.

A kommentelők a Facebookon is vegyesen fogadták az LMP bejelentését: többen azt írják, hogy a Fidesz érdekében működik a párt, voltak olyanok akik viszont teljesen leírták a formációt és tökmindegynek tartják, hogy az kivel működik együtt.

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here