Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő politikai vitán van túl az Európai Parlament. Orbánt szinte az összes frakció kőkeményen kiosztotta. Mindeközben a magyar ellenzék két csodás pártjának az LMP-nek és a Jobbiknak elment a maradék esze is.

Ezekben a percekben zárult le az Európai Parlamentben a vita a Sargentini-jelentésről. Orbán Viktor és kormányát nem kímélték a képviselők. (a teljes vitát itt nézheti meg)

Az Európai Parlament három kivétellel az összes frakciója  elítélte az Orbáni-politikát és aggodalmát fejezte ki a magyar demokrácia állapota iránt. Sokan világossá tették, hogy egy dolog az, hogy mi a Fidesz álláspontja migrációval kapcsolatban és egy másik, hogy mit tett a magyar kormány a jogállam lebontásáért. Orbán politikája mellett csupán a szélsőjobboldali frakciók álltak ki, ők is azt javasolták Orbánnak, hogy lépjen ki velük együtt az Unióból.

A vitában elhangzott, hogy Ma Magyarországot nem vennék fel az Unióba. Néppárti hozzászólok azt is jelezték, ha elfogadják a Sargentini- jelentést, akkor nem lesz maradása a Fidesznek.

Azonban a vita legfontosabb része az volt, amikor az Orbánnal elvileg szövetséges néppárti erők képviselői jelezték, hogy támogatni fogják szavazatukkal a Sargentini-jelentést.

Ennek már tegnap este volt előjele, ugyanis  Sebastian Kurz, néppárti osztrák kancellár az osztrák közszolgálati TV-nek adott interjújában, arról beszélt, hogy támogatja, hogy a jogállami normák megsértése miatt indítsák el az uniós eljárást a magyar kormány ellen.

Ráadásul ennél még tovább ment, azt is mondta ha az uniós alapszerződés hetes cikkelye alapján elindul az eljárás, akkor a Fideszt ki kell tenni az európai néppártból.

A mai vitából az is kiderült, hogy Orbán olasz jobboldali szövetségese, az öt csillag mozgalom képviselői közül is lesz olyan, valamint a bajor CSU képviselői is meg fogják szavazni a Sargentini-jelentést. Magyarul Orbán körül totálisan elfogyni látszik a levegő.

Nos és mit tesz egy ilyen feszült helyzetben a magyar ellenzékünk büszke XXI. századi pártjai? Az LMP bejelenti, hogy nem szavazzák meg a Sargentini- jelentést és a Jobbik két képviselője is feláll és azt bírja mondani, hogy tartózkodnak mert ez a jelentés migráns-barát.  Egy olyan vitában, ahol Orbánt épp szétszedik. Nos ezek vagy kretének vagy dilettánsok, de leginkább diletánskretének.

Hiába na, vannak olyan barmok, akiken nem lehet segíteni. Nem véletlen, hogy az új pártok vagy XXI. századi pártok már egyes véleményformálók körében a dilettantizmus szinonimái.

Holnap vélhetőleg az MSZP a DK és a Párbeszéd képviselői meg fogják szavazni az Orbán politikáját elítélő Sargentini-jelentést.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here