Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 24.hu publikálta azt a  Policy Solutions és a Friedrich Ebert Stiftung által készített, kutatást melyben többek között arra kérdeztek rá, hogy a rendszerváltás utáni kormányok közül melyik alatt volt a legjobb a demokrácia.

Talán nem meglepetés, hogy a jelenlegi Fidesz-kormány megítélése a demokrácia szemszögéből csak a Fidesz szavazók szerint a legjobb, bár elgondolkoztató, hogy az ő körükben sem éri el az 50 százalékot.

A fideszesek 18 százaléka is szívesebben látna egy régebbi Orbán Viktort, hiszen szerintük 1998-2002 közötti Fidesz kormány alatt jobb volt a demokrácia. Meglepő, hogy a dobogó harmadik helyére a Fidesz szavazói is a Horn-kormányt teszik. Míg a legrosszabb megítélése a Gyurcsány kabinetnek van.

A másik jobboldali párt, a Jobbik szavazóbázisa ebben a kérdéskörben totálisan megosztott. Bár a Jobbikosok szerint is a Horn Gyula kormánya volt a legjobb, nem sokkal van lemaradva az Antal-kormány, a Medgyessy-kormány, s a Bajnai-kormány sem. A Jobbikosok a négy Orbán-kormányt és a Gyurcsány-kormányt egyformán ítélik meg.

Talán nem meglepő, hogy az MSZP-sek körében a Horn kormány volt a legnépszerűbb válasz, csak utcahosszal következik 14 százalékkal a Gyurcsány kormány, amit holtversenyben 13-13 százalékkal a Bajnai és ami viszont meglepő, az Antal-kormány követ. Szó szerint nullára értékelik az MSZP-sek az első Orbán-kormányt.

A kutatás legmegdöbbentőbb része az, hogy a DK- szavazók körében sem a Gyurcsány kormány a legnépszerűbb, hanem 39 százalékkal itt is a Horn-kormány az első. Sőt ez nagyobb elégedettséget mutat az 1994 és 1998 közötti MSZP kormánnyal, mint amit a szocialisták adtak Hornnak. A Dk-sok között csupán a második helyre jött be a pártelnökük regnálása.

Az LMP szavazók körében is a Horn-kormány a legnépszerűbb, azonban roppant érdekes, hogy a második helyen a 98-as első Orbán-kormány áll, míg harmadik az Antal-kormány lett. Az LMP-sek a Gyurcsány-kormány teljesítményét értékelik szó szerint nullára.

S itt jön a kutatás másik legérdekesebb része a bizonytalan szavazók. Nos náluk az első helyen 13 százalékkal az Antal-kormány az aranyérmes, míg 11 százalékkal Horn Gyula és az MSZP-kormánya csak ezüst. Ami megdöbbentő, hogy ezt 9 százalékkal a jelenlegi Fidesz-kormány követi, tehát a 2010 óta tartó kormányzás a bronzérmes. Szinte egyformán rossznak gondolják a Gyurcsány, Bajnai és Medgyessy kormányokat.

Összegezve a Horn kormány mindegyik párt szavazói bázisában dobogós helyen végzett, a Jobbik, MSZP, DK, LMP szavazók szerint 1994 és 1998 között volt a legjobb a demokrácia, de a Fidesz és a bizonytalan szavazók is dobogós helyre tették a nagy tiszteletnek örvendő MSZP-s miniszterelnök országlását.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here