Az Európai Unió nem csak a magyar jogállam leépítése kapcsán fogalmazott meg kritikákat, hanem a magyar kormány gazdaság politikáját is roppant felelőtlennek tartja.- számolt be a napi.hu
A gazdasági szakportál azt írjam hogy EU szerint a magyar kormány túl gyorsan szórja a pénzt, nem képez tartalékokat, így védtelen maradhat Magyarország egy válság kitörésekor, nem beszélve arról, hogy költségvetési politikája jelenleg nincs is összhangban bizonyos uniós szabályokkal – derült ki egy háttérbeszélgetésen.

Érdekes, hogy nagyobb hullámokat a magyar sajtóban nem vert, pedig Magyarország számára a problémák orvoslására már ajánlásokat is megfogalmazott az Európai Tanács. A bizottság mellett a Költségvetési Tanács is aggodalmainak adott hangot.

Magyarország azért kezd megint a figyelem középpontjába kerülni, mert az ország költségvetési egyenlege tartósan és jelentősen eltér a középtávú költségvetési hiánycéltól (MTO), amelyben ráadásul nem is történt javulás.- írja a szakportál

Európai Bizottsági források szerint az is aggasztó, hogy a kormány az állami beruházásokat túlságosan felpörgeti, a kormányzati tervek szerint a saját forrásból finanszírozott beruházásokat például jövőre 25 százalékkal akarja növelni a jelenlegi szinthez képest. Erre a bizottság szerint nincs szükség.

 

 

Az államháztartási hiánycél teljesíthetősége miatt azonban a Költségvetési Tanács (KT) is aggódik: a pénzforgalmi hiánycél teljesülését a testület szerint ugyanis jelentős kockázatok övezik. Ez a cél csak akkor teljesülhetne, ha a második félévben felgyorsulna az uniós források beérkezése és a kiadásoknál nagyobb lenne a pénzügyi kontroll.

A Pénzügyminisztérium adatai szerint az államháztartás pénzforgalmi hiánya az első nyolc hónapban 1646 milliárd forintra emelkedett, jóval meghaladva ezzel az éves 1361 milliárdos idei költségvetési célt.

Költségvetési Tanács is rámutatott, hogy a hiány növekedéséért  a minisztériumi költések elszállása is felelős. A tárcák ugyanis időarányosan jóval többet költöttek bérekre és saját költségekre.

Természetesen a propaganda média nem számol be arról, hogy az EU milyen véleményeket fogalmaz meg a magyar kormány gazdaságpolitikájáról, ezért kérünk szépen oszd meg ezt a posztot, hogy más is lássa.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here