Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

A Matocsy György vezette Nemzeti Bank előrejelzése szerint tartósan maradni fog 400 forint felett az benzin ára. A prognózis arra is rámutat, hogy 2019-ben sem csökken, hanem inkább tovább nő az üzemanyagok itthoni ára.

A 2019-ben is tovább fog növekedni a Magyar Nemzeti Bank szerint az üzemanyagok ára – vette észre az Mfor a jegybank Inflációs jelentésében. Az MNB-ben úgy számolnak: idén év végén a benzin ára 390 forint lesz átlagosan, ami 9,2 százalékos drágulást jelent 2018 első és utolsó napja között.

A Bank az előrejelzésében tovább drágulással számol 2019-ben becsléseik szerint, biztos, hogy 5,9 százalékos áremelkedés lesz legalább, ez  414 forintos benzin árt jelent.

Bár első olvasatra hülyeségnek tűnhet MNB azon mondata, hogy  a világpiacon csökkenhet az olaj ára, ez pedig azt hozhatja magával, hogy nem fog óriási ütemben drágulni a benzin Magyarországon.

Jogos rögtön a kérdés, hogy ha csökken a világpiaci ár, akkor Magyarországon miért drágul a benzin és miért nem csökken az?

A válasz pedig erre egyszerű, az Orbán-kormány olyan adót alkalmaz a benzinre, hogyha annak csökken a világpiaci ára, akkor Magyarországon növekszik az adóteher az üzemanyagokon.

Az MSZP már több ízben követelte ezt az adóztatás eltörlését, mert így az autósok folyamatosan rosszul járnak, a kormány a 400 forintos benzin árnál is kitart az adópolitikája mellett.

A Fidesz amikor ellenzékben volt egyértelműen úgy vélekedett, hogy a kormány tehet arról, ha magasak a benzinárak.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here