Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ukrán médiában csak útlevélbotrányként emlegetik azt az ügyet, ami a héten robbant ki egy kiszivárgott videó felvétel nyomán, amin az látható, hogy a beregszászi magyar konzulátuson magyar állampolgársági esküt tesznek ukrán állampolgárok. Ez ugyanis az ukrán törvények szerint tilos, sőt a kettős állampolgárságot az ukrán alkotmány tiltja.

Igen csak forróvá vált a levegő ismét Magyarország és Ukrajna között, miután szerdán a YouTube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását sem az országból. A külügyminiszter facebook üzenetében eléggé kiakad és azt mondta, hogy „jól tudtuk, mi zajlik a magyar konzulátuson, figyelmeztettük magyar kollégáinkat, de most erre bizonyítékunk van. Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá”.

Azt is elmondta, hogy az ENSZ közgyűlésen fognak találkozni Szijjártó Péterrel: „Közlöm Szijjártóval, hogy a konzulnak semmi dolga Kárpátalján, jobban teszi, ha Budapesten osztogatja a magyar útleveleket a magyar állampolgároknak” – mondta a külügyi tárcavezető, jelezve, hogy „meglehetősen feszített lesz találkozójának napirendje” magyar kollégájával.

A kárpátaljai magyar sajtóban felmerült az az információ, hogy az ominózus videofelvétel egy ukrán titkosszolgálati akció  keretében készült.

Szijjártó erre reagált, szerinte a múlt héten minden eddiginél tovább mentek az ukránok, amikor a nemzetközi jog és diplomácia összes létező, írott és íratlan szabályát felrúgva titkosszolgálati akciót hajtottak végre Magyarország egyik ukrajnai konzulátusán, egy NATO-tagállam képviseletén, magyar fennhatóságú területen.

Szijjártó Péter kérdésre felelve a miniszter azt mondta, ha Ukrajna konzult utasítana ki, a válaszlépés egy hasonló rangú diplomata kiutasítása lenne Magyarországról.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here