Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Narancs számolt be arról a konferenciáról, melyen Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármester is részt vett és egy egész életképes víziót vázolt azt ellenzék számára.

Budapest Kör hétfő esti rendezvényén a Budapesti Építészeti Központban tartott beszélgetésen Karácsony Gergely elsősorban a fővárosról és az önkormányzatiságról beszélt, de azt is érintette, hogyan lehetne szerinte felkészülnie az ellenzéknek a jövő évi önkormányzati választásokra.

Karácsony ezzel kapcsolatosan azt mondta, az ellenzék úgy tud készülni az önkormányzati választásokra, ha egy ernyőszervezetet hoz létre, ami alatt ugyanúgy megférnek a pártok, mint a civilek.

Ő pont ezért szeretne októberben egy „Budapest-kampányt” indítani, ami a főváros autonómiájáért harcolna. Később pedig szerinte előválasztással kellene kiválasztani az ellenzéki polgármester-jelölteket. „Úgy kell készülni a választásra, hogy az ellenzék hátrahagyja a pártstruktúrákat” – mondta a Párbeszéd elnöke.

Karácsony arról is beszélt, hogy szerinte a rendszerváltás után az önkormányzatok testesítették meg a szabadság helyi kis köreit. Ezek hol jól, hol rosszabbul, de mindig működtek, a 2010-es kormányváltás szerinte azonban gyökeres változást hozott. „Az illiberális állam koncepciójába nem fértek bele az önkormányzati autonómia”.

 

Karácsony ugyan bírálta Tarlós István Budapest-koncepcióját, ami szerinte már a hetvenes években is túlhaladott lett volna, de szerinte a főpolgármestert folyamatosan szívatja a saját kormánya.

„Ennél kiszolgáltatottabb helyzetben már nem lehet egy főpolgármester. Tarlós ráadásul még azt sem teheti meg, hogy utcára hívja a budapestieket” – mondta a zuglói polgármester

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here