Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A XV. kerületi időközi választáson a 13 órás részvételi adatok szerint eddig a választók csupán 20,26 százaléka járult az urnák elé.

Összehasonlítás képen négy évvel ezelőtt a 2014-es önkormányzati választáson 13 órakor a választók 22,49 százaléka ment el voksolni, tehát a mostani részvétel nem éri el az akkorit. S jócskán alul marad a most tavaszi országgyűlési választásokon tapasztalható aktivitástól, 2018. tavaszán a XV. kerületben 13 órára már a választók 47 százaléka az urnák elé járult.

2014-ben az önkormányzati választáson 35 százalék ment el voksolni, tehát a mostani időközi választáson nem kizárt, hogy még az előző önkormányzati választásnál is alacsonyabb lesz a részvétel.

Elemzők szerint a XV. kerületben az alacsony részvétel inkább a Fidesznek kedvez, ugyanis az egy baloldali beállítottságú kerület, zömében a baloldal nyert. Ha 30 százalék körül marad a részvétel, akkor nem kizárható, hogy a fideszes László Tamás lesz újra a kerület polgármestere. S erre a napközbeni részvételi adatok alapján meg is van minden esély.

Politikai szakértönk elmondta, hogy a 13 órás adatból arra lehet következtetni, hogy minden bizonnyal szoros eredményre lehet számítani majd az urnazárás után. Akár pár szavazat fogja eldönteni, hogy ki lesz a XV. kerület új polgármestere. Most tényleg minden szavazat számítani fog- véli a politológusunk.

A mai időközi választást azért kellett kiírni, mert tavasszal Hajdu László a városrész eddigi polgármestere országgyűlési képviselő lett. Hajdu László utódjául Németh Angélát, a kerület eddigi alpolgármesterét javasolja. Németh Angéla a RÁTE- Szolidraitás színeiben indul, de támogatja az MSZP, Párbeszéd és a DK is. Az LMP és a Jobbik pedig nem indít jelöltet.

A Fidesz jelöltje László Tamás, aki 2010 és 2014 között a kerület polgármestere volt.

Szavazni ma 19 óráig lehet menni, arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg ezt a posztot, mert holnap már csak bosszankodni lehet az eredményen!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here