Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktorról az Átlátszó írta meg, hogy egy Bombardier Global 6000 típusú luxus magánrepülőgépen utazott el Bulgáriába, a Videoton-Ludgorec meccsre. Később Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök Népszavának adott válaszából derült ki, hogy az útját a magyar futballklub tulajdonosa, a cégeivel közpénzmilliárdokat nyerő Garancsi István  fizette.

Természetes a parlamentben is téma volt a botrányos luxusrepülőzés. Orbán Viktornak Harangozó Tamás azonnali kérdésére lett választ adni az Országgyűlés hétfői ülésén.- számolt be a 168óra.hu

A miniszterelnököt a MSZP-s lépviselő arra emlékeztette, hogy a magánrepülőgépes útja , hogy harminc éve így jár meccsekre, hiszen a hatályos törvényi szabályozások szerint – két jogszabály alapján is – fel kellene tüntetnie vagyon- és adóbevallásában azt, ha nagy értékű ajándékot fogad el.

Márpedig Orbán és emberei állítása szerint a kormányfőt Garancsi István utaztatja focicsapata meccseire, méghozzá az oligarcha költségén. Erre emlékeztetve Harangozó azt kérdezte a miniszterelnöktől:

Be kell-e tartania a törvényeket mindenkinek, még Magyarország miniszterelnökének is? Idén hányszor utazik még más jóvoltából magánrepülőgépen?

Orbán válaszolt, hogy szerinte mindenkinek be kell tartani a törvényeket, majd gyorsan hozzátette,„sőt, én be is tartom őket”.

Ezután azonban kioktatóan csak megismételte, hogy 30 éve eddig mindig részt vett és ezután is részt vesz minden magyar érintettségű sporteseményen, amelyet az ideje – a munkája és családja – megenged. Ezen a héten is elmegy, és meg akarja nézni a Magyarország görög válogatott elleni október 12-i meccsét is.

Viszontválaszában Harangozó arra hívta fel a figyelmet, hogy egy ilyen utazás költségét a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozatában fel kellene tüntetnie, a törvény szerint ugyanis nagy értékű ajándék után illetéket kell fizetni. Másrészt azért, mert egy ilyen magánrepülőgép egy útra, a bolgár fövárosban Szófiába 15 ezer euróért, azaz közel 5 millió forintér bérelhető ki.

Erre reagálva azonban Orbán zavarában már csak kaján vigyorral firtatta Harangozó hazafias elkötelezettségét, s azt javasolta neki, hogy mondogassa magában, hogy „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”, hátha megérti, miért megy 30 éve minden alkalommal, amikor csak lehetősége van erre.

A kormányfő az utazása módját firtató kérdésre érdemben továbbra sem válaszolva még annyit mondott: „Szerintem ott a helyem”.- írja a 168 óra.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

.


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here