Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem tudom, hogy a valódi nemzeti érzésű magyarok ezt a Fidesz lépését vajon minek nevezik: hazaárulás, nemzetárulás? Ugyanis 2020-ban lesz a magyar történelem legnagyobb sorstragédiájának 100. évfordulója és a Fidesz leszavazta, hogy emlékév legyen. 

Szégyennek, gyalázatnak nevezte keddi sajtótájékoztatóján Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő,  hogy a Fidesz és a KDNP  nem szavazták meg azt a javaslatot,  hogy tegyék Trianon-emlékévvé 2020-at, hiszen ez a békediktátum elfogadásának 100. évfordulója.

Hangsúlyozta: az „igazságtalan, gyalázatos és az egész világtörténelemben páratlan diktátummal” a magyar nemzet közel egyharmadát hajtotta idegen uralom alá, ezzel a magyar történelem egyik legnagyobb, máig fájó tragédiájává vált.

Minden negyedik magyar gyermek az ország határain túl születik, és az elszakított területeken élő magyar közösségek a mai napig sem kapták meg azokat az egyéni és kollektív jogaikat, amelyek őket megilletnék – fogalmazott, hangsúlyozva: nem ünnepelni vagy gyászolni, hanem emlékezni kell a századik évforduló alkalmából.

Utánajártunk és kiderült, hogy ezt a javaslatot, mely 2020-at Trianon emlékévé tenné a parlamentben a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP támogatták, hiába az ellenzéki nemzeti összetartás, ha a kétharmados kormánypárt elnyomja a nemzeti gondolatot.

Nem ez az első eset amikor a Fidesz szabotál a parlamentben egy Trianonnal kapcsolatos emlékezést, 1990-ben, amikor Trianon megemlékezés volt a 70. évforduló kapcsán, a Fidesz igazán botrányosan viselkedett: a tiszteletadás alatt kivonultak a parlamentből  ezzel megzavarva annak méltóságát.

Egyébként a Fidesz Trianont a politikai érdekei szerint használja, mint ahogy az összes nemzeti kérdést. Nyilván ez a téma is csak akkor fontos neki, ha politikai hasznot tudd belőle húzni. Ezek nem nemzeti elvűek, hanem érdek elvűek, ennyi!

Kérlek oszd meg, hogy más is lássa, a Fidesznek csak addig fontosak a nemzeti kérdések, ameddig hasznot tud belőle húzni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here