Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint kezdődik az Európa Parlamenti választások kampány, a Pesti Srácok nevű Fidesz média, pont úgy mint anno Szovjetunióban a Pravda, egy cikkben értesítette az érintett ellenzéki parlamenti pártot, hogy megvonhatják az állami támogatását.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdte a parlament pártoknál a kampánypénzek elköltésének ellenőrzését és az ehhez kapcsolódó adatbekérés első szakaszát.

S kiderült, hogy az MSZP-vel szövetséges, Párbeszéd Magyarországért Párt  ugyanakkor az ellenőrzés lefolytatásának feltételeinek vizsgálata során egy nagyon furcsa indokkal fent akad. Az ÁSZ szerint a párt közhiteles nyilvántartásban rögzített székhelyén többszöri megkeresés ellenére sem volt elérhető, ezért az ÁSZ kezdeményezte a Magyar Államkincstárnál a költségvetési támogatásuk folyósításának felfüggesztését.

A hír megjelenése után a Párbeszéd Magyarországért Párt közleményben reagált a furkósbotként működő ÁSZ közleményére. Melyből kiderül, lényegét tekintve, hogy azon a címen keresheti őket az ÁSZ, csak onnan a párt már az év elején elköltözött és az új címet még nem írta át a bíróság.

„Megjegyzik, hogy a Párbeszéd mindig minden adatot időben elküldött a bíróságnak és az illetékes hatóságoknak, de az új székhely bejegyzése még folyamatban van. A Párbeszéd eddig és a jövőben is áll az Állami Számvevőszék rendelkezésére és bemutat minden kért adatot”

Ebben az a pikáns, hogy azért eshet el az állami forrásaitól az MSZP szövetségese, mert a bíróságoknak nem volt elég fél év sem, hogy bejegyezzék a székhelyváltást. Biztos véletlen. Tehát, azért nem kaphat pénzt, mert vele szemben másik állami szerv vagy bíróság jogi mulasztásban van. Csodás nem?

A parlamenten kívüli pártok közül a Momentumnak is felfüggeszthetik hasonló okokból az állami támogatását. A MKKP esetében folyamatban van az adatszolgáltatás értékelése – közölte honlapján a hatóság.

 

Az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírás értelmében az április 8-i választást követő egy éven belül ellenőrzi a választáson mandátumhoz jutott jelöltek, valamint az egy százalék feletti listás eredményt elért jelölőszervezetek elszámolásait.

A kampánypénzek ellenőrzésekor az ÁSZ minden esetben utólagos szabályszerűségi ellenőrzést végez, amelyet a jelöltek és jelölőszervezetek elszámolásaira, bizonylataira, egyéb dokumentumaira, valamint közzétett adataira alapoz.

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here