Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az aktuális cégnyilvántartás szerint szeptember 27-én végrehajtást indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó és Vámigazgatósága Hátralékkezelési osztálya az Iron Corporation Kft.vel szemben. Ez a cég Hosszú Katinka olimpiai, világ-, és Európa-bajnoké.- számolt be mfor.hu

Az eljárás elindításának oka nem derül ki a papírokból, de általában az adókötelezettségek teljesítésének elmaradása, a határidő elmulasztása miatt kerül sor a végrehajtás elrendelésére. Az esetleges tartozás rendezése vélhetően nem okoz gondot a tegnap zárult budapesti Világkupán is sikeresen szereplő sportoló vállalkozásának.

Katinka nem egyedül érdekelt a cégben: a társa a volt férje és edzője, Shane Tusup, aki a mai napig tulajdonos a vállalkozásban. Közismert, hogy az úszó és Tusup szakmai és magánéleti kapcsolata is tönkrement az év elején, házasságuk felbomlott, és a hírek szerint egy hosszú és kíméletlen vagyonmegosztási elé néznek. A felosztandó vagyont több számilliósra, akár milliárdos nagyságrendűre becsülik.

Hosszúék 4-5 éve döntöttek úgy, hogy a sportbéli sikereket üzleti alapokra helyezik. Kialakították az Iron Lady brandet, sportruházatot kreáltak, úszóiskolát alapítottak, képregényt adtak ki. Jól ment a bolt, a pénzdíjas tornákon besöpört komoly összegekhez csapódott az üzleti vállalkozás nyeresége.

A kapcsolat megromlása miatt azonban megbicsaklott, illetve más alapokra helyeződött a vállalkozás. A képregény kiadását idén megszüntették, az úszóiskola új néven -Iron Swim School – működik nyár óta. Az oktatásokat a Duna Arénában tartják (Katinka úszóiskolája és a létesítmény közötti bérleti szerződés részleteinek homályban tartása sokáig volt téma a sajtóban).

A sportruházati kollekció értékesítéséről, a piac alakulásáról kevés információ áll rendelkezésre, a régi honlapon, a katinkahosszu.hu oldalon nehéz elérni bármi információt. A forgalmazás mindenesetre nem szünetel, egy budapesti boltban az úszódresszt 17 ezer forintért, az úszósapkát 4500 forintért árulják. Más dresszeket 6000-7000 forint közötti összegért lehet ugyanitt megvenni.

A tájékozódást megnehezíti, hogy a mai napig nem került be a cégnyilvántartásokba az Iron Corporation Kft. 2017-es beszámolója, pedig a májusi leadási határidő már rég letelt. A nem leadott beszámoló miatt is csúnyán megütheti Hosszú Katinka  bokáját.

A legutolsó lezárt év a 2016-os, akkor közel 90 millió forint nettó értékesítési árbevételt és 12 milliós adózás előtti eredményt értek el.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here