Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nincsen könnyű helyzetben a tisztelt magyar választó polgár, nagy a bábeli zűrzavar, no természetesen a Fidesz ezért tesz is, hogy az legyen. Azonban a recept nem saját. A tekinteteket érdemes Oroszországra szegezni.

Kedves olvasó, előre szólók, hogy most ez egy picit hosszabb poszt lesz az átlagosnál, de egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk és ezt a jelenséget muszáj megértenünk. Így is csak a lényeget írom meg.

Túlzás nélkül mondhatom, hogy Putyin elnök volt az illiberális politikai berendezkedés ősatyja. Valahogy mára szinte minden bronirt bája az orosz politikai rendszernek beszivárgott Magyarországra.

Igen, Putyin ellen is kis tucat ellenzéki pártocska indul, akik valahogy soha nem tudnak összefogni, legutóbb 63 kihívója volt az orosz elnöknek. S igen az orosz kormánypárt is éppen úgy aggódik az ellenzékért, mint a Fidesz. Pont olyan mondatokat mondanak, mint nálunk: azt szeretnénk, ha lenne erős ellenzékünk.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy annak a pártnak, amelyiknek érdemi esélye lenne legyőzni Putyin pártját, az embereit valahogy mindig börtönbe vágják, meggyanúsítják. Elmondja az orosz média, hogy csődben van azaz ellenzéki párt és a haláltusáját vívja. Vagy épp rommá karakter gyilkolják a vezetőjét. Ismerős?

Azonban most van egy új elem, ami eddig még Magyarországon nem volt a bábellenzéki jelölt. Nagy különbség a kollaboráns és a bábellenzéki között, hogy az előbbi az igazából ellenzéki, le is akarja győzni Putyint, de vannak ügyek amelyekben együttműködik. A bábellenzékinek a kampánystratégiáját éppen ott írják, ahol Putyinét is.

A bábellenzéki az úgy támadja Putyint, hogy igazából dicséri és Putyin is úgy támadja, hogy igazából felmagasztalja báb kihívóját. Igazán kemény, fájdalmas csapások nincsenek. S természetesen, az orosz propaganda médiában elképesztő nagy figyelem hárul a bábkihívóra.

Nos, térjünk a konkrétumokra. Miután Putyin elnök elérte azt, hogy a 2018-as választásokon ne tudjon elindulni Alekszej Navalnij valódi ellenzéki, aki többek között Putyin haverjainak korrupciójával foglalkozott, megjelent egy média celeb, az orosz Paris Hiltonként is emlegetett társasági hölgy, Kszenia Szobcsak és bejelentette, hogy elindulna Putyin ellenében az elnökválasztáson.

Bármilyen furcsa de Oroszországban tényleg van még ellenzéki sajtó, olyan valódi és nem csak bábellenzéki… (na most ebbe ne menjünk bele), akik rögtön meg is írták a kishölgy történetét    és meg is kapta a méltó „karikatúra liberális jelölt” eposzi jelzőt.

Szobcsak kisasszony korábban valóság showkat vezetett, vetkőzött és bár egy értelmes csaj, de egy csomó olyan dolgot csinált a médiában, ami komolytalanná tette. 2012-ben felszólalt egy ellenzéki tüntetésen, ami után Őt kivágták a TV-től. Putyin elleni elindulásával médiafigyelmet kapott és műsort az állami TV-ben. 

Nos, érkezzünk meg a mi „karikatúra liberális jelölt”-ünkhöz, első magyar Putyin-díjas bábellenzékinkhez Puzsér Róberthez.

Puzsér is egy média celeb, tehetséges fickó, de őrjöngései teljesen alkalmatlanná teszik, mint Tarlós kihívója, o milyen furcsa őt is épp kirúgták a HírTV-től, tehát Szobcsakhoz hasonlóan kiszolgáltatott helyzetben van.

Bár még a Kétfarkú Kutyapárt Facebook  csoportjában is röhögnek Puzsér indulásán, mégis a média egy bizonyos szeglete mérhetetlenül komolyan veszi, éppen úgy mint Kszenia Szobcsak indulását.

Szobcsak harcos ellenzéki jelölthöz méltóan, rögtön azzal kezdte, hogy tök esélytelen, hogy legyőzze Putyint. Általában a legfőbb kihívók, ilyeneket mondanak nem de?

Nos, a mi kis Putyin-díjas magyar celebünk Róbert is bemutatta ezt, a következővel indított: „Tarlós István jó eséllyel 2019-ben is győzni fog, én azonban nem a személyét és nem a politikai pártját kívánom kihívni.”

Szobcsak mozgalmának a neve „Собчак против всех”, ami annyit tesz magyarul, hogy Szobcsak mindenki ellen. Ezzel hellyel közzel jelezve, hogy Ő nem működik együtt, de őt lehet támogatni.

Oh igen, Puzsér is jelezte, hogy nem lesz egyik párt jelöltje sem, de számít minden párt támogatására, majd lefikázta a pártokat. S értetlenkedik, hogy  „miért kéne neki meggyőznie a szavazókat?”

Fontos, hogy Szobcsak is kritizálta a pártokat (természetesen a valamennyire esélyeseket a leginkább) , de előszeretettel dobálózott ellenzéki politikusok neveivel és a népszerűeket, erős ellenzéki politikusokat, olyan látszatban keltette, mintha támogatnák és lelkes követőjük lenne. Puzsér is bejátszotta ezt, az LMP erős emberének Ungárnak a megnevezésével és az MSZP sárba döngölésével.

Miután Puzsér, Szobcsakhoz hasonlóan megnyugtatta Tarlóst és a Fideszt, hogy tőle kemény témákat nagyon ne várjanak, hiszen csak egy programja van a Sétáló utca vagy valami ilyesmi, természetesen Tarlós is Puzsér indulására reagált: elmondta, szívesen nézi Puzsér Róbert szatirikus műsorait. Tarlós szerint Puzsér a saját szakmája az egyik legjobbja, nagyon tehetséges ember. Ám a városvezetés az egy másik szakma.

Azért ugye ez is kemény kritika volt?

Nos nem részletezem tovább, akit érdekel jobban a téma egy halom helyen hivatkoztam be cikkeket. S végezetül, a 2018. március 18-án lebonyolított választáson Kszenyija Szobcsak a szavazatok 1,66 százalékát kapta. A bábkihívó jól tette a dolgát, teljesen elszívta a levegőt a médiában a kommunista párt (akik másodikok lettek) és a liberális párt (ők pedig harmadikok) jelöltje elől.

Hogy mindenkinek világos legyen Puzsér Róbert indulásával hasonló forgatókönyvet ír a Fidesz, mint  Kszenyija Szobcsak indulásával Putyin írt Oroszországban. Így Puzsér Róbert az első magyar Putyin-díjas bábellenzéki. Gratulálunk neki!

Ne tessék ennek bedőlni. Hogy mások se dőljenek be a putyinista trükknek, kérünk szépen oszd meg a posztunk, mindenkinek essen le a 20 fillér.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here