Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma kormányinfón is szó volt a fúrt és ásott kutak helyzetéről van egy jó hírünk és egy rossz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte a kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2020 végéig, amit a kormány támogat.

(Bár nettó hazugságokat terjeszt az ügyben a kormány kommunikáció. Először is folyamatosan illegálisan épített kutaknak nevezi a fúrt és ásott kutakat, egy pl 40-50 éves kút azért nem illegálisan épített, mert akkor még semmilyen jogszabály nem volt  a kutak engedélyhez kötött építésére, így szabadon lehetett létesíteni.)

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón viszont elmondta, hogy a kormány hajlandó a NAK által javasolt moratóriumi időszak meghosszabbítására. Viszont a miniszter azt is közölte, hogy erre csak akkor van mód, ha nem találnak megnyugtató és átfogó megoldást a helyzetre. Amire nagy esély van, mert szerinte ettől jelenleg messze állnak, tehát magyarul marad a jelenlegi szabályozás, aminek betűből az következik, hogy borsos kút tervezési díjat, vagy ahogy a köznyelv hívja, Kút-díjat kell fizetni.

Nos ahogy a Hír Hugó beszámolt róla, a jelenleg életben lévő törvény alapján MINDEN ásott és fúrt kutat regisztrálni kell és amelyik engedély nélkül létesült, arra fennmaradási engedélyt kell kérni. A fennmaradási engedélyhez azonban szükség van egy erre szakosodott vízügyi vállalkozó általa elkészített tervdokumentációra, ami alsó hangon 120 ezer forintba kerül, de ez a kút-díj valahol akár 200 ezer forint is lehet. (itt  nagyon részletesen le van írva a teljes ügymenet)

S ez mind annak köszönhető, hogy bár a nyár elején az Országgyűlés megszavazott egy könnyítést, amely eltörölte volna azt a kitételt, hogy a 80 méternél nem mélyebb kutak fúrásához, fenntartásához sem engedély, sem bejelentés nem szükséges. Azonban ez ellen alkotmányossági panasszal élt a Fidesz köztársasági elnöke, Áder János „a hazai vízbázist féltve”, kérésének pedig az Alkotmánybíróság helyt adott és eltörölte a szabálymódosítást.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here