A színésznő azt mondja, fáj végignéznie, ahogy elviszik a hajléktalanokat. Rettenetesnek tartja az új törvényt, ezért ment el tüntetni a Kossuth térre. Az ATV Egyenes Beszédben adott interjút.

Közel nyolcvan író, költő, közíró vett részt a Parlament elé meghirdetett, vasárnap délutáni tüntetésen – írta a Népszava. Az „Egy mondat. Kortárs írók a hajléktalanságban élők méltóságáért” – címen meghirdetett demonstráción részt vevők egy-egy mondattal tiltakozzanak a Büntető törvénykönyv hajléktalan létformát kriminalizáló módosítása ellen.

A demonstráción részt vett Hernádi Judit is, aki pénteken az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el, mit gondol az új törvényről. A színésznő elmesélte, hogy emailben kapta meg a meghívót a rendezvényre, és nagyjából egy órát gondolkodott azon, hogy elmegy-e.

„Tudom azt, hogy mostanában az ilyen megmozdulásoknak nincs vége. Hiába tüntet az ember, hiába áll oda, nincs megoldása” – fogalmazott.

Végül mégis úgy döntött, hogy odaáll a kezdeményezés mellé. „Mert itt arról van szó, hogy embereket biztos halálba, vagy afelé sodornak” – mondta, majd felidézte az elmúlt napokban bevitt hajléktalanok példáit: bilincsben elviszik az embert, egy külön szobában kell végighallgatnia az ítéletet, úgy, hogy nem szólhat közbe, majd kap egy 20 ezer forintos bírságot.

„Ez rettenetes. Mi lesz velük? Nem lehet elvenni, ahonnan már nincs. Kiveszik a kezükből, vagy a szájukból az ennivalót? Mi ez?” – sorolta a kérdéseket, majd hozzátette: rettenetesen fáj neki, hogy végig kell nézni, ahogy ezeket az embereket elviszik.

Hernádi a műsorban elmondta: nem fél a közéleti szerepvállalási miatt, mert a szívében tudja, hogy jó ügyek mellé áll oda.

A teljes beszélgetést itt tudja megnézni!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mond el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here