Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden jel szerint az Európai Néppárt tisztújításának központi témája lesz az Orbán politikája, pontosabban az, hogy ki az aki kicsit vagy ki az aki nagyon rendszabályozná meg a Fideszt.

Az index szakblogja számolt be arról, hogy a volt finn miniszterelnök, Alexander Stubb csap össze a német Manfred Weberrel azért, hogy melyikük legyen az Európai Néppárt jelöltje az EU Bizottságának élére a jövő évi EP-választás után.

Orbánnak majdnem mindegy mert az egyik politikus nagyon, a másik meg csak kicsit rendszabályozná meg a Fideszt.

Stubb jelöltségét rögtön azzal kezdete, hogy  hadat üzent az illiberalizmusnak, és az európai értékek védelmezőjeként lép fel.

„Még mindig reménykedem, hogy nem fog szétszakadni az Európai Néppárt”- jelentette ki a finn jobboldali politikus, aki azt is elmondta, hogy pragmatikus megállapodást kötne a Fidesszel a további együttműködésről a Néppártban.

Ezzel a hozzáállással fognak tárgyalni a Fidesszel a párton belül, amelynek a végén egy írásos nyilatkozatot szeretnének látni a magyar kormánypárttól, amelyben hitet tesz a szövetség által vallott értékek mellett. Ha a Fidesz hajlandó erre, akkor az EPP tagja marad, de ha nem, akkor „itt az ideje továbbállni” – fejtette ki Alexander Stubb.

Az első nyilatkozataiban azonnal felszólalt a lengyel és a magyar kormány ellen, amelyek szerinte megsértik az európai értékeket- Stubb szerint.

Az EU már most is jól védi a saját értékeit, és a hetes cikk is helyesen van megfogalmazva, mert teret és időt enged a tárgyalásnak és a megegyezésnek a vitás ügyekről. Az EU hibája is, hogy megerősödött a populizmus- tette hozzá.

Alexander Stubb ötven éves finn jobboldali politikus, korábbi finn miniszterelnök és pénzügyminiszter. Nemzetközi kapcsolatokból doktorált a London School of Economicson 1998-ban.

Egy évig tartó miniszterelnöksége alatt 2014-2015-ben bevette a kormánykoalícióba az Igaz Finnek nevű radikális jobboldali pártot, akik aztán felbomlottak és mérsékeltebb politikára váltottak. 2015-ben azonban éppen a „Finnek” néven újjáalakult populista párt tessékelte maga mögé Stubb Nemzeti Koalícióját a választáson.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here