Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Hír Hugó írta meg elsőnek, hogy a Fidesznek sikerült egy olyan törvényt alkotnia, hogy szinte minden fúrt vagy ásott kúttal rendelkezőnek egy igen tetemes költséget kell kifizetnie, hogy fennmaradási engedélyt kapjon a kútja, ha nem akkor megbüntetik.

Posztunk megjelenése után a Fideszhez közeli Origó is elismerte, hogy jelentős összeget kell kifizetni abból a jogszabályi változásból következően, amit a Fidesz hozott és regisztrálni kell a fúrt és ásott kutakat.

A legnagyobb baloldali ellenzéki párt két képviselője Harangozó Gábor és Dr. Varga László most közleményben tiltakozik a kút-díj ellen, mint írják: felszólítjuk a kormányt, hogy még ebben az évben alkosson új jogszabályt, ami a vizek védelmét biztosítja, ugyanakkor megoldja a kutak legalizálását úgy, hogy használóik mentesülnek az indokolatlan igazgatási költségektől, vidék ellenes kút-díjaktól, horribilis összegű engedélyeztetési költségektől.

Az MSZP azt is ismerteti, hogy a jelenleg érvényben lévő jogszabály szerint, ha valakinek van a kertjében egy kút, ami engedély nélkül létesült, akkor, ha nem akar  akár 1 millió forintos bírságot fizetni, 2018. december 31-ig ezt engedélyeztetni kell. A kötelező tervezésért ki kell fizetni minimum 120 ezer forintos költséget. De ez a kút-díj akár 200 ezer forint is lehet.

Majd a szocialista képviselők leszögezik, az egészséges ivóvíz biztosítása állami feladat. A közműves ivóvízellátásba a lakások 5%-a nincs bekapcsolva. Így azokban a kis falvakban, ahol a vezetékes vízellátásba be nem kapcsolt lakások zöme található csak az államot terhelhetik a költségek. Eleve elfogadhatatlan, hogy falun jellemzően 500-1000Ft-os a vízdíj (Jobbágyiban például 740 Ft), míg a fővárosban a vízért 218,95 Ft-ot kell köbméterenként fizetni. -teszik hozzá.

Azt is kifejtik, hogy a falvak lakói, és a kiskert tulajdonosok konyhakertjüket locsolják annak érdekében, hogy saját termesztésű friss zöldség, vagy gyümölcs kerülhessen a család asztalára.  Ezért követeljük ezen kutak legalizálását és használóik mentesítését a megfizetetlen engedélyezési költségektől.- szögezi le az MSZP

A párt politikusai azt is elmondják, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szerint többszázezer engedély nélküli kút van Magyarországon, míg engedély kiadására jogosítvánnyal rendelkező vállalkozó száz körüli nagyságrendben van hazánkban. Éppen ezért a határidő kitolása 2020 végéig önmagában nem megoldás, mert az engedélyeztetés ebben a formában két év alatt is végrehajthatatlan feladat, és legfőképpen vállalhatatlan költséget jelent a családok számára.

Természetesen a propaganda média nem számol be arról, hogy az MSZP a kút-díj eltörlését követeli ezért arra kérünk, hogy oszd meg ezt a posztot, hagy jusson el minél több emberhez, ha egyet értesz azzal, hogy nincs szükség a kút-díjra!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here