Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:

Ma tartották a lengyel önkormányzati választások első fordulóját, a gyors eredmények alapján az ellenzék pépé verte az orbánista politikát képviselő kormánypártot a fővárosban és a legtöbb nagyvárosban is. 

A lengyel fővárosban Varsóban az ellenzéki Rafał Trzaskowski megnyerte a polgármester választást. Ellenfele az orbáni politikát folytató PiS nevű pártnak az erős embere  Patryk Jakim miniszter volt.  Az ellenzéki  Polgári Koalíció jelöltje 54,1 százalékot szerzett, míg Jaki csak a szavazatok 30,9 százalékát.- számolt be a lengyel Polsatnews

Ennél is lényegesen komolyabb vereséget tudhatnak magukénak az Orbánnal haverkodó kormánypártok Lengyelország második legnagyobb városában, Łódź-ban. Itt az ellenzéki Hanna Zdanowska 70,1 százalékkal nyert, a kormánypárti PiS által támogatott  Waldemar Buda csupán csak a szavazatok 24,2 százalékát érte el.

Krakkóban is az ellenzéki jelöltje Jacek Majchrowski nyert, aki  nem mellesleg 2002 óta vezeti a várost. Bár első fordulóban, 43,7 százalékot kapott és ezzel 10 százalékot vert a kormánypárti jelöltre, Małgorzata Wassermann-ra, aki 33,6 százalékot kapott itt lesz második forduló.

A negyedik legnagyobb lengyel városban sem kapta meg a kormánypárt a szavazatok 30 százalékát se, Wrocław-ban is az ellenzék jelöltje nyert Jacek Sutryk, aki 50,1 százalékot kapott, míg az Orbán-szövetséges kormánypárt jelöltje, Mirosława Stachowiak-Różecka csupán a szavazatok 27,8 százalékát szerezte meg.

Poznań-ban, mely Lengyelország 5. legnagyobb városa még nagyobbat hasaltak a kormányerők a jelöltjük itt csupán 22,2 százalékot kapott Az ellenzék által támogatott  Jacek Jaśkowiak  biztosította az újraválasztását és 56,6 százalékkal nyert.

A PiS bár a nagyvárosokban nagyon csúnyán kikapott a tartományi önkormányzatokat 9-7 arányban mégis megnyerte. Összességében, ez egy nagyon csúnya lebőgés mégis az orbánista politikának Lengyelországban.

Oszd meg ezt a cikket, mert erről nem fog beszámolni a kormány propaganda: már a lengyelek sem kérnek az orbáni ócska politikából!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 

 

 


Az igazság terjedjen ne a propaganda, ezért megosztom Facebookon:
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here