Angliában élő magyar fiatalok virrasztottak kedd éjszaka a londoni magyar nagykövetség előtt. A csapat hálózsákokon ülve, alaposan felöltözve, újságpapírokkal betakarózva küzdött a hideg ellen – pont úgy, ahogy azok a hajléktalanok, akik az október 15-e óta hatályos törvény szerint szabálysértést követnek el azzal, hogy nincs hol lakniuk – írja a hvg.hu.

A Momentum-alapító Csillag Tamás Facebookon szervezett akciójában részt vevő fiatalok fel akarták felhívni a figyelmet: nem minden magyar ért egyet a kormány hajléktalanellenes intézkedéseivel.

A végtelenségig embertelen, cserébe viszont teljesen értelmetlen törvény ellen ügyvédek, orvosok és legújabban társadalomkutatók is tiltakoznak. A hajléktalanságot kriminalizáló jogszabály október 15.-i hatályba lépése óta hárman fagytak meg az utcákon.

 

 

 

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here