A 444.hu írta meg, hogy múlt csütörtökön öt év után tartottak újabb V4 – Japán miniszterelnöki szintű találkozót, ezúttal Brüsszelben, ami a magyar miniszterelnök miatt meglehetősen kínossá vált.

Bár a találkozót maga Orbán Viktor is beharangozta egy Facebook-videóban, az eseményről egy árva kukk annyi nem jelent meg a propaganda médiában. Pedig a mi Zseb Putyinunk nagyon szeret fontos vezetőkkel pózolni.

A szokásokkal ellentétben nem fogadtak el közös nyilatkozatot, ugyanis Orbán Viktor ezen a találkozón sokkal inkább Kína érdekeit nézte, mint sem a V4-ek csoportét, vagy Magyarországét.

A hallgatás oka az, hogy Orbán ragaszkodott ahhoz, hogy a zárónyilatkozatból vegyenek ki két utalást, ami Kínának kellemetlen lehetett volna. A magyar miniszterelnök által nehezményezett megjegyzések a lap szerint a tengerhajózás biztonságára, illetve a Dél-kínai-tengert érintő vitákra utaltak volna.

Mindkét felvetés a kínai törekvéseket intette volna óvatosságra. A japán miniszterelnök, Abe Sindzó nem ment bele a változtatásokba, így a találkozó a közös nyilatkozat elfogadása nélkül zárult.

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 

 

 

Mondd el a véleményed- írj kommentet!

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson ide Facebook üzenetküldéshez, majd kövesse az utasításokat (ha vannak). A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az "Indítás" gomb megnyomása után írja be, hogy "szia" és küldje el nekünk. (épp, úgy ahogy Facebookon valakire ráír).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here