Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tegnap egy diákoknak tartott fórumon jelentette be Michael Ignatieff, a CEU rektora, hogy a magyar kormány azt mondta az amerikai nagykövetségnek, nem írják alá a szerződést a CEU működéséről, ha ezt december elsejéig nem teszik meg, akkor a CEU itthagyja Magyarországot.

Nem is kellett sokat várni ma (2018. október 26, péntek) este 6 órára a Momentum egy tüntetést hirdet meg a CEU Nádor utcai épülete elé, melynek célja az egyetem melletti kiállás.

Mint közleményükben írják: Szent István Európát választotta. Széchenyi István, a legnagyobb magyar felismerte: az ország jövője a tudós emberek megbecsülésén múlik.  Az Orbán-rezsim nemhogy nem ismeri ezt fel, hanem ellenkezőleg: listázza és üldözi a tudósokat- olvasható a párt közleményében.

Úgy vélik, „Orbán Viktor Széchenyi tökéletes ellentéte: a legkisebb magyar. Történelmünk szégyene, hazánk és a jövőnk elárulója. Mi viszont nem adjuk a jövőnket!”

A Momentum azt írja, hogy mutassunk, hogy nem adjuk a CEU-t. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket, és mutassuk meg, hogy nem vehetik el az országunkat!”- olvasható a felhívásban. A tüntetést péntek este 6 órától tartják a CEU előtt, a Nádor utca 9-nél.

A CEU elköltözésének hírére az MSZP is megszólalt, Hiller István, párt képviselője sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a CEU ügyéhez a szakmaiságnak semmi köze, egy politikai támadás szülte kényszerdöntés az, amit az egyetem rektora ismertetett.

Az MSZP szerint politikai üldöztetés az, ami a CEU-val történik, az intézmény kivonulásának pedig Magyarország, a magyar felsőoktatás lenne az egyetlen vesztese. A szocialisták felszólították a kormányt, tartsa be a saját maga által hozott törvényt és ismerje el az egyetem működésével összefüggő államközi megállapodást.

Emlékeztetett arra, hogy Bécs mellett Vilnius is jelezte, készek a CEU-t befogadni, ha el kell hagynia a magyar fővárost. Nem az a kérdés, hogy a CEU működhet-e Európában, hanem az a kérdés, Magyarország és a magyar felsőoktatás meg tud-e tartani egy nemzetközileg elismert intézményt – foglalta össze.

 

 

Hiller az ATV-ben azt mondta, hogy hagyjuk hogy ki szervezi a tüntetést, van valami amiért érdemes együtt kiállni, kijelentette azt is, hogy biztos, hogy a társai a ma esti tüntetésen részt fognak venni.

 

 

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

HÍRHUGÓ – 0% PROPAGANDA, 100% IGAZSÁG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetszik és kövess minket Facebookon!

 

 

 

 


Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:
 

Mondja el véleményét a hírről, itt a komment szekcióban

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

 
 

Mondja el véleményét a hírről:

 

HÍRHUGÓ - A VALÓDI ELLENZÉKI HANG

Ne maradj le a Hírhugó híreiről! Nyomj egy tetsziket és kövess minket Facebookon!

Olvassa el ezeket is:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here